Call of Duty Modern Warfare 2

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
EmTeeDee

Call of Duty Modern Warfare 2

Post autor: EmTeeDee »

Jak w temacie-gram w tą grę-ale nie mogę wejść na niektóre serwery-pisze NAT ograniczony? Gdzieś wyczytałem że trzeba włączyć UpnP ale nie wiem gdzie w Axssestel/u bo podawali to w innym Ruterze.I czy można?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Call of Duty Modern Warfare 2

Post autor: wojteks »

onimusza666 pisze:Gdzieś wyczytałem że trzeba włączyć UpnP
UPnP zrobi to samo co ręczne przekierowanie portów (port forwarding). Znając port gry można go ręcznie przekierować.
Nie pomagam na PW!
EmTeeDee

wojteks pisze:UPnP zrobi to samo co ręczne przekierowanie portów (port forwarding). Znając port gry można go ręcznie przekierować.
;) Tylko gdzie to znaleźć?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

onimusza666 pisze:Tylko gdzie to znaleźć?
UPnP, port forwarding czy numer portu?
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Axesstel o ile pamiętam nie ma UPnP.
EmTeeDee

Patryk pisze:Axesstel o ile pamiętam nie ma UPnP.
Tego to nie wiem-odfajkowałem za to opcję w składnikach windows :)
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Tomek7 »

onimusza666
Jesteśmy z okolic ełku :D .Też bym se pograł w COD MW 2 ale nie za bardzo mi ściągać 11 GB ;)
Awatar użytkownika
Oficer
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Oficer »

O ile wiem to nie pograsz sobie na piracie :hyhy: ponieważ cod działa przez sieć na steam ponoć .
EmTeeDee

Ja mam oryginał-jak i wszystkie części z tej serii.Co do gry to nawet jej nie zainstalujesz bez dostępu do internetu-chociaż są już do tego cracki,i ponoć ludzie grają na piracie w singlu i przez hamaczi. :nienie: Ja piractwu mówię NIE!! jeżeli kogoś nie stać na gry-niech zmieni hobby-trzeba płacić za czyjąś robotę,nikt z nas nie lubi pracować za darmo lub w czynie społecznym.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Tomek7, nie znosimy na forum złodziei. Proszę bez takich tekstów.
Awatar użytkownika
Oficer

onimusza666 mam pytanie do ciebie odnośnie gry COD MW2 czy grałeś może już po limicie w tą grę i czy są jakieś utrudnienia jak się gra na limicie jakie masz pingi? i czy dużo pobiera transferu opisz mi jak wygląda gra na OFP jak możesz z góry dzięki :) .
Zastanawia się na kupnem tej gry i dlatego te pytania .
EmTeeDee

Jak jest po limicie to nie wiem ;) Ja ostro ''trzymam się za kieszeń'' i rzadko przekraczam ten limit-a jeżeli już to tylko nieznacznie. Ale jak by co to napiszą-na razie mam 1200KB DL/UL a miesiąc rozliczeniowy 10go :D Co do gry , to fan serii powinien ją mieć-szkoda jednak że nie ma dedyków , w poprzednie części grało się dobrze , na zagranicznych serwerach(USA) miałem ping 150-a tu nie wiem jaki jest bo nie jest to nigdzie wyświetlane -jest po prostu przy nickach pokazana skala(zasięg) jak w telefonie - i na 4kreski ja mam 3-czasem jednak wywala, lecz myślę że nie z mojej winy-bo ja nie mogę być hostem ze zmiennym IP?? Czasem jest też tak że gra się i po chwili jest za wiecha-i pisze że szuka najlepszego hosta-trwa przerzucanie pakietów i po chwili gra się dalej.Najgorzej że nie ma ulubionych serwerów i nie wiadomo z kim przyjdzie nam grać , i nie prawdą jest to że dobierana jest gra pod kontem umiejętności-gra się z ludźmi z większym i mniejszym lv - wyrównane są chyba właśnie ''pingi'' bo prawie każdy ma 3/4 kreski -raz tylko widziałem kogoś z dwoma.
Awatar użytkownika
Oficer

A jakaś większa aktualizacja do tej gry potrzebna jest do sieci bo obawiam się że z czasem nie wystarczy te 3gb .
EmTeeDee

Nie-tylko dużo osób nie umie instalować gier od steam z płyty,i wtedy siedzi po kilka godzin i czeka na ''aktualizacje'' a to jest normalny przekręt ze strony Steam i gra normalnie się ściąga. :hyhy:
Awatar użytkownika
Oficer

A obliczałeś mniej więcej ile w godzinę potrafi pobrać transferu np : net meter ? bo przy steam na cs source bardzo dużo mi tego transferu pobiera potrafi nawet w godzinę 200Mb ubyć na dużej mapie .Fakt iż w cs jest micro w grze :]
EmTeeDee

Nie przyglądałem się temu-ale jak będę grał to zobaczę.

[ Dodano: 2009-11-20, 17:39 ]
A więc pograłem sobie godzinkę=pięć meczyków , w tym ze trzy razy przeżucanie hosta i raz wywaliło :D Wydaje mi się że gra dużo nie ''ciągnie''-na samym początku tylko jak klikasz na skrót,uruchamia się Steam i wtedy widać że coś tam pobiera :szok: Miałem DL 1,020GB UL 273,80MB a po godzinie DL 1,029GB UL 282,75MB - nie wiem jak to się liczy-ale wydaje mi się że to mało. :hurra:
EmTeeDee

Grałem praktycznie całą niedzielę w COD 4,5, 2 i w nowego COD/a przez cały dzień wyszło 240MB DL/UL w przerwach przeglądałem fora :hyhy: W tygodniu jak wraca się z pracy to wychodzi tak 80-100MB
handrzej
Początkujący użytkownik forum

Post autor: handrzej »

Witam. wiem że to nie ten dział :) ale ten sam problem COD4 MW2 i portów.
Mam publiczne stałe ip przekierowałem port 28960 i nic.
Urządzenie dostępowe to co prawda WiFi 5GHz (RB133 & MT 3.22) ale chodzi mi o wymagane porty by to działało jak należy.
Awatar użytkownika
Oficer

Witam onimusza666 możesz mi powiedzieć w jaki sposób mam od blokować te porty bo nie mam pojęcia a ciągle pisze mi ograniczony :zdziwko: .
EmTeeDee

Tego i ja nie wiem-u mnie pisze tak samo-myślę że to wina naszego zmiennego IP więc nie da rady.
Awatar użytkownika
Oficer

Czyli że pewne mapy i rzeczy nie będą dostępne dla nas.. :(
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

onimusza666 pisze:myślę że to wina naszego zmiennego IP
Zmienne IP to nie problem (neostrada też ma zmienne). Problemem jest blokowanie ruchu przychodzącego z internetu przez operatora i żadne ustawienia lokalne (w routerze) nie pomogą.
Nie pomagam na PW!
handrzej

Można prosić o konkretne numery portów które muszą być na routerze przekierowane ?
Ja mam dwa publiki, porty nieprzycinane przez operatora.
EmTeeDee

Dla klienta Steam:
UDP 27000 to 27015 ruch sieciowy dla gier.
UDP 27015 to 27030 Matchamaking i HLTV.
TCP 27014 to 27050 pobieranie zawartości Steam.
Przekierowanie portów poniżej jest wymagane do gry sieciowej:
UDP 1500
UDP 3005
UDP 3101
UDP 28960 :papa:
handrzej

Wielkie dzięki za listę portów.
Wszystko przekierowane wszystko działa.
EmTeeDee

Nie ma za co. ;)
giepol
Stały użytkownik forum

Post autor: giepol »

onimusza666, dzięki za porady, gra zainstalowana :D i nawet wiem jak się kończy :ok: . SUUUper zabawa.
EmTeeDee

:cfaniak: Ja tam na razie gram w multi-w singlu jeszcze nie przeszedłem,chociaż muszę przyznać że wolę biegać ze snajperką w COD5 .Żeby były dedyki to by była lepsza gra ,czasem po prostu denerwuje mnie to czekanie na znalezienie hosta , a w 5ce moment i jest mecz. :D W 4 osiągnąłem wszystko tak że teraz ostatnio nie gram.
Awatar użytkownika
Oficer

Możesz napisać w jaki sposób mogę ten typ nat otworzyć czyli jak przekierować te porty bo ciągle mam problemy że nie można się połączyć z hostem :( .
EmTeeDee

Jeżeli mnie pytasz to ja nie wiem :( sam nic nie ustawiałem ,bo też nie wiem gdzie,obecnie przeminęło pierwsze zauroczenie-wkurzają mnie te ''hosty'' i nie gram - po za tym już kilka krotnie przez tą grą złapałem trojana TR/Crypt.XPACK.Gen http://www.tek-9.org/news/iwnet_alleged ... -2173.html Non stop gram w cod5 daję rady na limicie 5GB ;)
ODPOWIEDZ