Szukam netu bezprzewodowego (warszawa)

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
axelwww
Początkujący użytkownik forum

Szukam netu bezprzewodowego (warszawa)

Post autor: axelwww »

Mieszkam na Białołęce Dworskiej przy ul. Bohaterów. Do 20tego listopada chciałbym znaleźć nowego dostawcę internetu, ponieważ wtedy jest ostatni dzwonek, aby rozwiązać umowę z TPSA po 24 m-c umowy na 512 mbit (Neostrada) za który o zgrozo płacę 120zł!

Rozważam internet bezprzewodowy, ponieważ nie chcę płacić za telefon lub dzierżawę linii w TP (korzystam z powodzeniem z komórek i VOIP). W dodatku przeczytałem, że na początku drugiego kwartału 2010 TPSA ma obniżyć bardzo swoje ceny na internet, co może spowodować wojnę cenową z innymi operatorami. Tak więc podpisywanie dzisiaj umowy na 12 m-c wydaje mi się mało opłacalne. I ogólnie staram się omijać szerokim łukiem wszelkie umowy lojalnościowe.

Duża część operatorów radiowych podpisuje umowę na czas nie określony bez limitów ściągania i taka umowa by mi aktualnie najbardziej odpowiadała :)

Szukam już operatora od kilku tyg. Sprawdziłem m.in. portal www.dostawcy-internetu.pl, ale zasięg operatorów jest tam dość nie precyzyjnie zaprezentowany.

Mam nadzieje, że są na tym forum użytkownicy, którzy w moim rejonie już korzystają z Internetu bezprzewodowego i byli by na tyle uprzejmi, aby doradzić mi jakiegoś operatora.
Ostatnio zmieniony 2009-11-16, 16:58 przez axelwww, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Szukam netu bezprzewodowego (warszawa)

Post autor: Jo_gurt »

axelwww, jak masz coś z kartą sieciową WiFi to połaź trochę w koło domu, sprawdź czy coś się zgłasza.
axelwww
Początkujący użytkownik forum

Re: Szukam netu bezprzewodowego (warszawa)

Post autor: axelwww »

Niestety do okoła tylko trzy neostrady złapało. Jednak zaznaczę, że karta wi-fi, którą używam z laptopem to dongle od lifebox'a więc nie ma najlepszego zasięgu... Niestety fabryczna się zepsuła. Ale w dalszym ciągu mam nadzieje, że są na Białołęce jacyś użytkownicy netu radiowego...
ODPOWIEDZ