Internet radiowy - jak to działa,chodzi,rozmawia i żyje ?

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Re: Internet radiowy - jak to działa,chodzi,rozmawia i żyje ?

Post autor: Blido »

Jarek7, Sprawdź jeszcze czy nie jest u Ciebie dostępny WiMax Ery. Aktywacja kosztuje tam 49 zł i do tego nie ma żadnych opłat za utrzymanie łącza. Trzeba tylko płacić za wynajem zestawu abonenckiego, ale to niewielka opłata - 9zł/mc przy trzyletniej umowie.
Jarek7
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Jarek7 »

Właśnie widzę że Netia to trochę tacy naciągacze...ale nie dopatrzyłem dobrze i pisze ze mam 6miesiecy za 1zł to połowa się zwróci. A gostek jeszcze napisał zasięg mam w 98% więc net powinien bardzo szybko chodzic a nie wiadomo jak z era.No ale tak czy siak DZIĘKI wielki chlopaki za pomoc ! jestescie zarąbiaszczy ! !! :) :hyhy:
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

sp6huk pisze:tylko modem z komputerem łączysz skrętką z RJ-45 i od tego modemu idzie kabel do anteny MNIEJ WIĘCEJ TAK WYGLĄDA ZESTAW ODBIORCZY
Nie wiem dlaczego to tak w erze nazywają. To większe to jest coś w rodzaju acces pointa z wbudowaną anteną, a to mniejsze to jest zasilacz POE z diodkami sygnalizującymi co się dzieje.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

krystianb pisze:Nie wiem dlaczego to tak w erze nazywają.
Ja też tego nie rozumiem. Sieją tylko dezinformację.
krystianb pisze:To większe to jest coś w rodzaju acces pointa z wbudowaną anteną
Czyli odpowiednik nanostation w WiFi.
ODPOWIEDZ