Serwis Merlinow

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kill649
Stały użytkownik forum

Serwis Merlinow

Post autor: kill649 »

Karta juz po gwarancji i po zmianie firmware nie lapie zasiegu.Wszystko inne chodzi jak by nigdy nic tylko nie loguje sie do sieci :( i wlasnie staralem sie <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> serwis ktore by oblsugiwal te karty.
A moze ktos ma jakis pomysl jak z reanimowac karte?
Awatar użytkownika
kill649
Stały użytkownik forum

Re: Serwis Merlinow

Post autor: kill649 »

Problem wyglada podobnie lecz dzieje sie na U530

http://www.mybroadband.co.za/vb/archive ... 32095.html

OT: ale to zdanie jest dobre :-) This is unfeasible because I live in Polsce, where isn’t service Vodafone.
majtek
Początkujący użytkownik forum

Re: Serwis Merlinow

Post autor: majtek »

Mam problem z Merlinem XU 870. Kartę kupiłem jakiś czas temu na eBayu, była oryginalnie zamknięta, ale okazała się zepsuta. Komputer ja widzi prawidłowo, ale gdy próbuję się połączyć wyskakuje mi komunikat "Radio wyłączone".

Nie mam gwarancji na modem i mam problem z jego naprawą. Byłem w serwisie RR w Warszawie, ale powiedzieli mi, że zajmują się tylko serwisem gwarancyjnym. W ich wydaniu polega to na stwierdzeniu usterki i wymianie modemu na nowy. Nie zajmują się natomiast fizyczną naprawą modemów.

I moje pytanie brzmi, czy znajdę w Warszawie kogoś, kto profesjonalnie naprawi mi Merlina XU 870?

[ Dodano: 2008-02-14, 12:15 ]
A może ktoś chciałby kupić takiego uszkodzonego Merlina? Proszę o oferty na priv.
ODPOWIEDZ