Dziś moja kobieta poinformowała mnie o czymś co tak na prawdę nadaje się chyba tylko do UOKiK lub UKE.
Osobiście byłem na początku bardzo zaskoczony tym co mi mówi,ale i nie wątpiłem nawet przez moment w przekazywane mi informacje bo...Plus się zwyczajnie sypie.
Przejdźmy więc do sedna sprawy.
Moja kochana kobieta prawdopodobnie będzie przenosić numer z sieci PLUS do PLAYa. (Jej dobrowolny wybór, z czegoś pewnie wynika...) (Wniosek jeszcze nie złozony)
Obecnie posiada niski stan konta w ofercie SIMPLUS (coś około 2 zł)i ma aktywne wychodzące na jakieś 2 tygodnie. Jak sama stwierdziła, nie chce już doładowywać konta przed przeniesieniem numeru w związku z tym ogranicza się i zaczęła korzystać z bezpłatnej BRAMKI SMS ze strony PLUSA.
Chciała dziś poinformować jedną z osób o prawdopodobnym przejściu z oferty PLUSA do PLAY. Osoba, która miała otrzymać w/w wiadomość posiada telefon w sieci PLUS.
Idźmy dalej do sedna sprawy. TERAZ UWAGA!
>>> Pisząc wiadomość na stronie www zgodnie z zasadami obowiązującymi przy wysyłaniu smsów z bramki sms plusa została poinformowana czerwonym drukiem po wcisnięciu przycisku WYŚLIJ iż "WIADOMOŚĆ ZAWIERA NIEDOZWOLONE SŁOWA!" <<<
Najlepsze jest to że nie używała w tej wiadomości słów ogólnie uznawanych za wulgarne (i tak ich nie używa), bo logika przecież podpowiada jakie ewentualnie można blokować jak już NIEDOZWOLONE słowa.
Jednak w POLKOMTELU lista słów "NIEDOZWOLONYCH»" widocznie jest znacznie dłuższa i zawiera pewnie takie frazy jak:
Tekst oryginalny przekazany mi w rozmowie ->
Cyt: "...prawdopodobnie przeniosę NUMER DO PLAY...".
To sobie pomyślałem, ale pojechali pazernie jak za komuny.

Zapewnie lista jest znacznie dłuższa i są w niej takie frazy jak:
"...przenoszę numer do PLAY"
lub
"...przenoszę numer do ERY"
lub
"...przenoszę numer do Orange" itd.itp. wszystkiego rodzaju pochodne informujące innych urzytkowników PLUSa, że ktoś rezygnuje z ich usług.
Tak na prawdę sprawą tą powinien chyba zająć się stosowny urząd...
A Ona moja kobieta uświadomiła sobie sama jeszcze bardzej, że lojalności do klienta i wyobraźni PLUSowi już zwyczajnie brakuje.
Polkomtel robi wszystko by inni nie dostali wiadomości o zmianie numeru i nie poszli za ciosem...Podejście jak za komuny i cioś po niżej pasa w stosunku do klienta.
Pozdrawiam.