GC85+Simdata (fabryczne ustawienia).

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
goroxik
Początkujący użytkownik forum

GC85+Simdata (fabryczne ustawienia).

Post autor: goroxik »

Witam wszystkich przepraszma ze zakladam nowy temat ale to dosyc pilna sprawa...na poczatek ma laptopa compaq evo n1015v karte SE GC85 oprogramowanie wireles manager z plytki dolączonej do modemu oraz iplus simdata. Witam panstwa serdecznie. mam kilka pytan które to mnie
strasznie martwią i trapia, otóż po pierwsze czy ustawienia wystarczą te
ktore sa fabryczne( z nimi chodzi net) czy trzeba cos osobno wpisywac czy
tez sciagac jakies dane sieci lub cos w tym stylu, po drugie przy
polączeniu bardzo czesto baardzo dlugo trwa "aktualizacja ustawien
polaczenia" to tak ma byc?? a moze modem uszkodzony? modem jest uzywany, po trzecie po polączeniu sie z netem na
liczniku :
wysłane otrzymane nagle cos zaczyna wysyłac i pobierac co prawda sa to
sladowe ilosci ale są i to mnie dziwi troszke wysyłanie owszem ale dlaczego
otrzymane?? skoro nic nie sciagam?? Jak naliczane sa KB?? kazde rozpoczęte
100kb jest sciagane z karty z góry? czy po ukonczeniu 100kb jest zabierana
dopiero kasa?? Co do windowsa to jest to swiezutenki system Win XP
powylączane wszystkie aktualizacje itp itd nic system nie pobiera antywir
to Ad-Aware SE Personal Edition 1.06 PL kóry takze ma wyłączone
aktualizacje i nic nie ciągnie czy to moze byc wina Win xp? na jaki system
polecacie zmienic aby było dobrze a moze tak zawsze jest?? acha
i jak sprawdzic czy jestem aktualnie w zasiegu gprs czy edge? bo na tym
znaczku z kreseczkami caly czas pisze gprs??a zasieg na stronie plusa pokazuje ze powinien byc edge a szybkosc pobierania to ok 40 kb wiec to chyba gprs? moze uszkodzone edge na tej karcie to mozliwe? Prosze pomożcie bede
bardzo bardzo wdzieczny pozdrawiam Rafał....acha i czy mozna sprawdzic stankonta na karcie bez wyciagania wiem ze otym było ale tam pisało zeby gdzies cos wpisac w jakims hyper terminal czy jakos tak a ja nie wiem zbytnio co to:(błagam o odpisanie i pomoc...

Przycięto temat "GC85+Simdata = nerwy mojej dziewczyny...prosze o pomoc...".Pozwoliłem sobie to zrobić choć zdenerwowana dziewczyna to pewnie nie przelewki. -> bob :wink:
Awatar użytkownika
sus
Specjalista bezprzewodowy-junior

hmm

Post autor: sus »

witam
po pierwsze wystarcza ci fabryczne ustawienia do polaczenia za pomoca WM,aby wiedziec w jakim jest sie zasiegu trzeba wgrac nowsze firmware(stare pokazuje tylko gprs),ktore jest na stronie Orange,z tego co pamietam placi sie za kazde rozpoczete 100kb(lektura strony iPlusa),z tego co piszesz masz slaby zasieg i dlatego dlugo sie laczysz(potrzebna antena zenetrzna)po zastosowania w/w powinno lepiej dzialac,wiecej informacji znajdziesz na forum,jest funkcja szukaj!!!
dobre piwo jest jak halny,wzmaga poped seksualny !!!

http://www.speedtest.pl/test/88760251
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Re: GC85+Simdata (fabryczne ustawienia).

Post autor: sardo nunspa »

goroxik pisze: po trzecie po polączeniu sie z netem na
liczniku :
wysłane otrzymane nagle cos zaczyna wysyłac i pobierac co prawda sa to
sladowe ilosci
To bedzie jakiś robak, wirus albo trojan. Tak to właśnie wygląda: nie generujesz żadnego ruchu a co kilka sekund jest wysyłana i odbierana niewielka ilość danych. Takie paskudztwo zawsze się przyplącze kiedy nie używasz firewalla. Proponuje ściągnąć jakiś program antywirusowy z aktualną bazą danych i przeskanować komputer
Latka lecą...
ODPOWIEDZ