Stara antena będzie dobra?? Czy moge skorzystać z promocji??
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Stara antena będzie dobra?? Czy moge skorzystać z promocji??
Witam mam internet radiowy ale strasznie mi wolno chodzi. Mam pytanie czy gdybym kupił zestaw play online czy mógłbym korzystać nadal z dotychczasowej anteny?? czy nie bedzie pasowała?? mam tą antene http://www.wasserman.pl/index.php?produ ... prod_id=14
I czy mam telefon w MIX w play czy moge skorzystać z promocji play online dla abonamentów??
I czy mam telefon w MIX w play czy moge skorzystać z promocji play online dla abonamentów??
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Stara antena będzie dobra?? Czy moge skorzystać z promoc
Nie, trzeba kupić antenę działającą w UMTS a nie WiFi,laser pisze:Mam pytanie czy gdybym kupił zestaw play online czy mógłbym korzystać nadal z dotychczasowej anteny??
Oczywiście, jeżeli jesteś już klientem Play'a możesz skorzystać z promocji Play Online dla abonentówlaser pisze:I czy mam telefon w MIX w play czy moge skorzystać z promocji play online dla abonamentów??

Ostatnio zmieniony 2009-11-21, 13:25 przez sp6huk, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Stara antena będzie dobra?? Czy moge skorzystać z promocji??
Nie będzie.laser pisze:czy nie bedzie pasowała??
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
Nie będzie pasowała, ta stara antena którą masz pracuje na 2400-2500 MHz.UMTS w Polsce pracuje na 2100MHz.Choć może jakieś tam 2dBi by pomogła ale nie mogę dokładnie Ci powiedzieć.Musisz kupić nową chociażby taką, sam z niej korzystam i nie mogę nic złego o niej powiedzieć http://allegro.pl/item810586911_antena_ ... _e176.html
A jak daleko masz do NodeB?
A jak daleko masz do NodeB?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Antena, którą zaproponował tomek7 będzie OK. Kilka osób z forum już z niej korzysta i działa bardzo dobrze. Mozesz zainteresować się również anteną panelową od Bestpartnera 

-
no własnie mam ok 14 km ;/ ale u moich kumpli jest ten internet play online, a i jak ten internet chodzi?? jaką mogę najmocniejszą antene do niego dostać? i czy np filmiki na yt chodzą płynnie?? prosze o odpowiedzi 

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Strasznie daleko, nie będzie to dobrze działać, a możesz podać miejscowość w której ma to działać to sprawdzę osobiście,laser pisze:no własnie mam ok 14 km ;/
To zależy od obciążenia nodeB, ale przyjęło się, że internet od Playa działa koszmarnie, niestety, no i jest to ograniczenie transferu do 1 Mb/s,laser pisze:a i jak ten internet chodzi??
Ta jest najmocniejsza ale i tak na nic się nie zda jeżeli jest daleko do nodeB i jeszcze przeszkody po drodze,laser pisze:jaką mogę najmocniejszą antene do niego dostać?
To zależy jaki będziesz miał transfer i pingi, ale znając Play'a łatwo nie będzielaser pisze: i czy np filmiki na yt chodzą płynnie??

A teraz ja Ci zadam pytanie:
Dlaczego akurat internet od Play'a ? Bo jest tani i z dużym limitem ?
![:]](./images/smilies/splash.gif)
No i jeszcze podaj Mi miejscowość w której mieszkasz.
-
Zbrza woj świętokrzyskie
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Jaki powiat ? Bo dwie miejscowości o takiej nazwie istnieją w woj. Świętokrzyskim ?
[ Dodano: 2009-11-21, 14:41 ]
Już, wiem ta bliżej Starachowic
[ Dodano: 2009-11-21, 14:49 ]
Najbliższy nodeB Play'a znajduje się w Starachowicach jakieś 12 KM, więc życzę powodzenia
[ Dodano: 2009-11-21, 14:41 ]
Już, wiem ta bliżej Starachowic

[ Dodano: 2009-11-21, 14:49 ]
Najbliższy nodeB Play'a znajduje się w Starachowicach jakieś 12 KM, więc życzę powodzenia

-
ale ja nie wiem.... moj kumpel kolo mnie mieszka (ok 1 km) i ma transfer 700kb...
Taki by mi wystarczył
a co moge zrobić aby TP dało mi telefon kablowy?? mam radiowy i zgłosiłem chęć zamienienia na kabel ale przyszlo pismo o braku warunków technicznych ale nawet nie przjechali sprawdzić ;/

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
No to nieźle jeżeli kumpel ma również Play'a, a taka prędkość utrzymuje się bez względu na porę dnia ? Jak z pingami ? Nie rozłącza ?laser pisze:ale ja nie wiem.... moj kumpel kolo mnie mieszka (ok 1 km) i ma transfer 700kb...Taki by mi wystarczył
![]()
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nic.laser pisze:a co moge zrobić aby TP dało mi telefon kablowy?
A co mają sprawdzać. Brak kabla = BMT na telefon na kablulaser pisze:przyszlo pismo o braku warunków technicznych ale nawet nie przjechali sprawdzić ;/

- Tomek7
sp6huk Ja mam 13 Km do NodeB używam anteny którą wcześniej podałem i mam takie wyniki na speedtest niezależnie od pory dnia http://www.speedtest.net/result/629429152.png
-
a jak jest z np graniem w gry przez neta?? da sie połączyć?? np jak mialem wi-fi bezprzewodowy to ani w fife , w nic niedało się grać.. czy z Play też tak bedzię??
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Nie, no OK, ale ja testując ostatnio Play'a z antenką od Bestpartnera 15 dBi modem Huawei E176 miałem DL. ~210 Kb/s i UL. ~ 50 Kb/s, PING 500-550 MS, nie rozłączało i tak było w kilku lokalizacjachTomek7 pisze:sp6huk Ja mam 13 Km do NodeB używam anteny którą wcześniej podałem i mam takie wyniki na speedtest niezależnie od pory dnia http://www.speedtest.net/result/629429152.png
![:]](./images/smilies/splash.gif)
[ Dodano: 2009-11-21, 16:12 ]
Zależy jaki będziesz miał PING, to jaki miałeś w radiówce, że nie szło grać ?laser pisze:a jak jest z np graniem w gry przez neta?? da sie połączyć?? np jak mialem wi-fi bezprzewodowy to ani w fife , w nic niedało się grać.. czy z Play też tak bedzię??
-
ok ale nie mogłem np w fife przez besposrednie IP połączyć, a np w CoD4 nie wyszukiwało serweróv;/
- Tomek7
Ja na swoim Play gram w Fife 10 z kumplami idzie bez przycinania
.Ale gdy spróbowałem zagrać z kumplem który też ma neta z Play gra nie była już taka komfortowa.COD nie próbowałem, ale Cs zależy idzie ale zależy od serwera który nie kickuje graczy powyżej 120 to można grać.