co wpisac ? -> konfiguracja połączenia BT i dial-up

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
puchu
Początkujący użytkownik forum

co wpisac ? -> konfiguracja połączenia BT i dial-up

Post autor: puchu »

mam pytanie a w sumie moze to bedzie seria ytan co wpisac w blue soleil (a dokladniej jak wysoczywelcome to bluetooth) - laptop , desktop czy server pytam bo postepowalem zgodnie z przewodnikami i tak nie uzyskalem polaczenia interenetowego, a wiec probuje jeszcze raz od samiutkiego pocztaku prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam

EDIT:
Modyfikacja tematu (uzupelnienie po ->)
(BliSki)
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: co wpisac ? -> konfiguracja połączenia BT i dial-up

Post autor: Jaco »

Poszukaj na forum polskiej wersji i tam dasz już sobie radę.Prośba.Jak możesz to pisz pełne wyrazy.Niekiedy trudno się domyśleć o co chodzi.

EDIT
tu masz link: http://us1.msi.com.tw/support/dvr_exe/c ... .6.2.1.exe
Ostatnio zmieniony 2006-10-05, 19:03 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
puchu

no spoko będe juz pisać wyraźniej :) tylko prosze powiedz mi co wybrać bo nie wiem czy może w tym był błąd ... server, laptop czy desktop - ja mam laptopa (masz moze gg jakbyś mógł to podaj na pw) pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi :)

dzieki za polską wersje ale ja dość dobrze umiem angielski ale nie znam sie niestety na kompach i informatyce a podjąłem sie tego by mieć kontakt z chorą koleżanką to tyle...
Ostatnio zmieniony 2006-10-05, 19:05 przez puchu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco

Jak masz laptop to wybierz laptop.
puchu

no i kolejny problem wyskoczyl :( niestety ... mam windowsa 2000 ... a wszystko pewnie pod xp ... niestety nie moge miec xp - za slaby laptop a wiec korzystam z tej stronki http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=3005 (5) i mam nokie 6230i i polaczenie smiga bez problemu ale nie weim co wybrac w punkcie "Tworzenie nowego połączenia:
1. Panel Sterowania -> Połączenia sieciowe -> Utwórz nowe połączenie -> Dalej ->" Połącz z internetem" -> Dalej -> Konfiguruj moje połączenie ręcznie -> Dalej -> Połącz używając modemu telefonicznego -> Dalej -> wybierz zainstalowany " <--- polacz z internetem bo mam do wyboru polacz z siecia interet, siecia prywatna, siecia prywtana za posrednictwem interentu , zaakceptuj nadchodzace polaczenie i polacz bezposrednio z innym komputerem wiec co mam wybrac (jestem za opcja nr 1)
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez puchu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco

Ja ma XP i tam po wyborze : Połącz używając modemu telefonicznego -> Dalej -> u mnie pokazuja się wszystkie zainstalowane modemy i wybieram ten przez który mam się łączyć.Dalej to jak opisane w pierwszym przyklejonym watku na forum.
puchu

Dziekuje bardzo za pomoc i w ogóle za tą witryne bo dzieki temu moja przyjaciółka ma neta w szpitalu pozdrawiam i mam jedno pytanie na ile mniej więcej może starczyć pakiet 20 zł w iplusie simData ? pozdrawiam !
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

@puchu - pisałeś do mnie na PW, ale z tego co czytam, to już sobie poradziłeś i wszystko działa?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ