problem z prędkością
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z prędkością
Mam internet radiowy 512kB\s ale max prędkość to 250kB\s.Gdzie leży problem????? Dostawca nic nie może poradzić po interwencji pomaga na chwilę i znów lipa.................POZDRAWIAM 

- sus
- Specjalista bezprzewodowy-junior
hmm
moze byc siec zapchana ze tak zwalnia(dzien czy noc jest tak samo?),probowales oczyscic system z robakow,szpiegow itp?,a moze wina sprzetu lub jakosci sygnalu?,ale najpierw to przetestuj swoje lacze,tu masz link http://www.bez-kabli.pl/ftopic548.html
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: problem z prędkością
System mam czyściutki żadnych''obcych''a problem mam niezależnie od pory dnia raz lepiej raz gorzej ale generalnie jest słabiutko.Robiłem różne pomiary i są zbliżone ok.220 kb\s a download mam max.15 kb\s............
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: problem z prędkością
Tak jak napisał sus jest sieć zapchana.Jesli korzstasz z radiówki to <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> usługodawca udostępnił ten serwer przez który ty się łączysz innym użytkownikom ktorzy również narzekają na słabą predkość.Nigdy nie będzie tyle ile w umowie.
Ostatnio zmieniony 2006-10-06, 12:23 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
- sus
- Specjalista bezprzewodowy-junior
hmm
no to proponuje uslugodawce przyprowadzic do domu i pokazac mu predkosc i albo zmienic abonament albo zerwac umowe,ja mam radiowke 512 i zawsze mam wieksza predkosc(dzien do 600kb/s zas w nocy mam podwajana predkosc)