iPlus z limitem 16GB

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
charlotte_013
Początkujący użytkownik forum

iPlus z limitem 16GB

Post autor: charlotte_013 »

Hej jestem nowym użytkownikiem laptopa, kończy mi sie umowa z felerną neostradą i pomyślałam że może iPlus byłby ok, skoro i tak laptop. mieszkam w Warszawie, zasieg 3g z tego co patrzyłam idealny, wyjeżdżam czesto do Radomia i Białegostoku tam zasieg tez nie najgorszy, myślicie że limit 16 GB starczy jeżeli chodzi ( o meila, sporo stron internetowych, gg, rzadko youtube, skype...?) zależy mi na opinii, bo naprawde nie wiem co mam założyc, a i czym różnią się te modemy? np Huawei E180 i Huawei E156G lub ZTE MF 100?
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: iPlus z limitem 16GB

Post autor: sp6huk »

Żeby dowiedzieć się czy starczy Ci 16GB musisz zobaczyć ile aktualnie MB czy też GB dziennie zużywasz transferu np. za pomocą netmetera, aby dowiedzieć się która sieć najlepiej u Ciebie działa musiałabyś kupić prepaidy wszystkich operatorów i przetestować i wtedy wybrać najlepiej działający, ale ma to sens wtedy kiedy posiadasz modem lub telefon z 3G,
co do modemu to poleciłbym Ci Huawei E180 jeżeli modem chcesz wziąć od razu w salonie Plusa, a jeżeli sama chciałabyś kupić to Huawei E176 lub też Sierra Wireless Compass 885 lub też 888 ;) A co się dzieje z neostradą, że Ci nie odpwiada ? Na twoim miejscu sprawdziłbym najpierw ofertę Orange, gdyż mają najlepszą
PROSZĘ SOBIE ZOBACZYĆ

Ale wybierz to co będzie najlepiej działać ;)

BTW. W Plusie jest strasznie mało modeli modemów :]
ODPOWIEDZ