Witam
Pisałam już wcześniej ale teraz mam troszkę inny problem jednak, żeby wprowadzić w niego muszę się powtórzyć:
Mam router TP-Link WR543G. Internet- Dialog PPPOE.
-komputer stacjonarny mam podłączony przez kabel do routera i zarówno połączenie z routerem jak i z Internetem jest, system XP
-laptop łączy się z siecią bezprzewodowo, system Vista
Mój problem polega na tym, że laptop łączy się zarówno z siecią lokalną jak i Internetem, lecz czasem przerywa połączenie. Nie wiem od czego to zależy. Jak napisali na stronie supportu HP jeśli tak się dzieje należy wyłączyć połączenie bezprzewodowe i ponownie je włączyć. Robię tak, jednak kiedy je z powrotem włączę nie wykrywa żadnych połączeń bezprzewodowych, chociaż wiem że w mojej okolicy jest ich kilka. Wydaje mi się, że może to przez system Vista, bo po podłączeniu laptopa z XP nie było takich problemów. Czy ktoś z was miał podobny problem i może wiecie jak sobie z tym poradzić? IP w połączeniu bezprzewodowym mam ustawione na ipv4 i automatyczne przydzielanie. Z góry dziękuję za odpowiedź i mam nadzieje że ktoś poradzi coś na to. Pozdrawiam
dlaczego rozłącza połączenie z internetem?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: dlaczego rozłącza połączenie z internetem?
Zaktualizuj sterownik dla karty wifi w Vista na pierwszy ogień.
-
zaktualizowany jest
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
A odświeżasz listę sieci? Jaka Vista?lara85 pisze:Wydaje mi się, że może to przez system Vista, bo po podłączeniu laptopa z XP nie było takich problemów.
-
odświeżam, Vista Home Premium Service Pack 2