mam modem huawei E160E.gdy połączy mnie z internetem to wyskakuje mi napis:podłączono z prędkością 236,8 Kb/s.zasięg 4/5 kresek.da się jakoś zwiększyć prędkość??????
bo teraz strasznie mi zamula ten net na nk strasznie długo się loguje...troszkę krócej wczytuje inne strony.proszę was o jakieś rady.z góry dziękuje ;p
Oznacza to, że łączysz się z internetem w technologii EDGE i to 236,8 Kb/s nie oznacza rzeczywistej prędkości łącza tylko maxymalną prędkość jaką możesz uzyskać w tej technologii, a więc żeby szybciej działał Ci internet musisz być w zasięgu UMTS. A limit nie przekroczony ?
wars, zobacz czy w Mobile Partner nie masz przypadkiem wybranego łączenia tylko przez GSM. Z tego co wiem Chełm jest w zasięgu Play UMTS, więc powinien śmigać całkiem nieźle.
Mobile Partner to program do łączenia się z internetem nie wiem skąd DawidMisiak sobie wziął, że akurat z niego korzystasz, zapewne łączysz się z siecią poprzez program dołączony przez operatora, tak ? Jaki to operator ?
[ Dodano: 2009-11-23, 23:13 ]
wars pisze:
a jakbym kupil lepszy modem to lepiej by smigal??????
Jaka sieć ? Jeżeli masz tylko EDGE dostępne u siebie to zmiana modemu w niczym Ci nie pomoże, gdzie w ogóle mieszkasz ?
sp6huk, wziąłem to stąd, że znakomita większość softu dostarczanego przez operatorów dla modemów Huawei to nic innego jak Mobile Partner ze zmienioną szatą graficzną.
Wolisz gdybym napisał menadżer połączeń?
Co do zarzutu odnośnie Playa to mea culpa. Sam zrobiłem takie założenie. Niesłusznie. I faktycznie nie działałby w GSM.