Moderator: Moderatorzy
U mnie była dopiero jedna przerwa, ale porządna - na około 4h. Nie było co prawda wtedy burzy, ale bardzo mocno wiało. Wimaksa używam od niecałych dwóch miesięcy.Jo_gurt pisze:Korzystam z WiMAXa 2,5 roku i przerwa w usłudze zdarzyła się zdaje się 2x, w tym jedna dłuższa - ok 6 czy 8h. Było to po burzy, więc podejrzewam, że im strzelił BTS.
Masz WiMax z Ery? U mnie też jest co 24 godziny przerywana sesja (a dokładniej co 1439,5 minLutek1980 pisze:wiadomo że raz na dobę jest rozłączana sesja
To normalne, zmiana adresu. To samo co w Neostradzie i neostradopodobnych. W Netii też.Blido pisze:Masz WiMax z Ery? U mnie też jest co 24 godziny przerywana sesja (a dokładniej co 1439,5 min) Zastanawiałem się czy to normalne zjawisko. Ale zbytnio mi nie przeszkadza, bo router po kilku sekundach odnawia połączenie.
Jeśli nie znajdują się one w odległości mniejszej niż 75-100m od twojego domu, to nie powinny stanowić problemu. Chociaż moc sygnału zawsze będzie trochę mniejsza.belchatowianin pisze:Na końcu wsi już widać miasto u mnie troche gorzej bo zasłaniają je niewysokie drzewa :p. Ciekawe czy to może stanowić problem
U mnie drzewa niestety uniemożlwiło instalacje wimaxa;/ ale odległość to była 8 km...belchatowianin pisze:Co do zasięgu to na stronie partner.netia~ jestem w zasięgu WiMax. Napisałem do nich e-mail żeby się upewnić ale jescze nie odpisali. Nadajnik mam w Bełchatowie a mieszkam jakies 4-5km w linii prostej od nadajnika. Na końcu wsi już widać miasto u mnie troche gorzej bo zasłaniają je niewysokie drzewa :p. Ciekawe czy to może stanowić problem