problem z download, play online, huawei E156g
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: problem z download, play online, huawei E156g
ja i kumpel mamy ten sam problem z pobieraniem co wy Modem E176G podłączony bezpośrednio do laptopa Play10g plik zatrzymuje się na 74%
-
- Użytkownik forum
właśnie skończyłem drugi test - pobieranie pliku 95MB z rapidshare, gdy połączenie szło przez router pobrałem cały plik, gdy podłączyłem modem do kompa pobrałem 45% i uśpienie.
mógłby jakiś posiadacz routera zrobić taki sam test w 2 wersjach tzn. z routerem i bez?
mógłby jakiś posiadacz routera zrobić taki sam test w 2 wersjach tzn. z routerem i bez?
-
- Stały użytkownik forum
łojejku? po co? kupowanie routera jako rozwiązanie jest bez sensu, w takim wypadku wybrałbym droższego operatora i tyle
Znaczy w chwili obecnej jak nie zerwę umowy to i miałbym korzytsac z tego play to byłoby jedyne rozwiązanie ten router. Mówię raczej w sensie że gdybym mógł wybrac tańszy play + router żeby działało to wybrałbym innego operatora, droższego ale stabilnego
Znaczy w chwili obecnej jak nie zerwę umowy to i miałbym korzytsac z tego play to byłoby jedyne rozwiązanie ten router. Mówię raczej w sensie że gdybym mógł wybrac tańszy play + router żeby działało to wybrałbym innego operatora, droższego ale stabilnego
-
- Użytkownik forum
A może zmienić ustawienia modemu na takie, które są na routerze? 

-
- Użytkownik forum
ale ja nie karzę nikomu kupować routera, chcę po prostu sprawdzić gdzie leży problem dlatego myślę że ktoś kto ma router mógłby sprawdzić czy ma podobnie jak ja
-
- Stały użytkownik forum
aj, spoko, przepraszam, dzięki że próbujesz. Muszę coś na uspokojenie chyba wziąć... może piwo.
Rozwiązanie z routerem to tylko ominięcie awarii jaka nastąpiła w sieci Play.
Raczej trzeba wskazać gdzie leży problem i zminimalizować jego skutki niż "łatać dziury" i niedociągnięcia sieci własnym kosztem.
Raczej trzeba wskazać gdzie leży problem i zminimalizować jego skutki niż "łatać dziury" i niedociągnięcia sieci własnym kosztem.
- wojteks
- *** Administrator ***
Ale taki test wykazuje że problemem nie jest sieć a raczej oprogramowanie (sterowniki) lub ustawienia modemu. I jeżeli więcej osób by to potwierdziło to operator będzie wiedział i mógł szukać rozwiązania problemu.vidala pisze:łojejku? po co? kupowanie routera jako rozwiązanie jest bez sensu, w takim wypadku wybrałbym droższego operatora i tyle
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
no właśnie jak tak sie zastanowić... to rozwiązanie działające typu router sugerowało by że problem nie jest w sieci wewnątrz tylko na stronie użytkownika... zamęt lekki.. że niby wadliwa seria modemów? no ale to dotyka różne modele, gubię się
-
- Użytkownik forum
Bez sensu, bo niby wadliwa seria i wady pojawiają się NAGLE w tym samym czasie? 
Powtarzam, bez sensu kompletnie..

Powtarzam, bez sensu kompletnie..
Raczej nie sugeruję winy modemów. Różne modele... prawie o tym samym czasie się wysypują?
Mój jak dotąd działał nienagannie aż pewnego pięknego dnia... bum
Mam w sumie 3 różne modemy i na każdym z nich Play zachowuje się tak samo - zamraża pobieranie niejednokrotnie zaraz po jego rozpoczęciu.
Mój jak dotąd działał nienagannie aż pewnego pięknego dnia... bum

Mam w sumie 3 różne modemy i na każdym z nich Play zachowuje się tak samo - zamraża pobieranie niejednokrotnie zaraz po jego rozpoczęciu.
- plum
- Stały użytkownik forum
Przecież pisałem stronę wcześniej,że dzwoniłem na *500 i przyznają sie do awarii z tym,że mieli ją dziś usunąć,a jak na razie to nie widze poprawy....wojteks pisze:Ale taki test wykazuje że problemem nie jest sieć a raczej oprogramowanie (sterowniki) lub ustawienia modemu. I jeżeli więcej osób by to potwierdziło to operator będzie wiedział i mógł szukać rozwiązania problemu.
Na czas awarii polecam P2M ,Mailresender itd

edit:Nieno to juz jest przesada...nawet drobnych plików nie chce pobierać [5 MB]
Na początku leci na maxa,a potem staje po 30% czyli standart.
Ostatnio zmieniony 2009-11-27, 21:39 przez plum, łącznie zmieniany 1 raz.
Modem ZTE MF626
Play Online
Moc sygnału: -77dBm, 40%, CSQ 18
Play Online
- wojteks
- *** Administrator ***
Może to jest kilka równocześnie problemów, awarie w sieci, zatykanie się sieci i problem ze sterownikami/oprogramowaniem/ustawieniami modemu.plum pisze:Przecież pisałem stronę wcześniej,że dzwoniłem na *500 i przyznają sie do awarii z tym,że mieli ją dziś usunąć,a jak na razie to nie widze poprawy....
Nie pomagam na PW!
- plum
- Stały użytkownik forum
Wątpie.
Modem ZTE MF626
Play Online
Play Online
-
- ### BAN ###
U mnie 24 listopada jeszcze wszystko działało poprawnie. Niczego nie zmieniałem w komputerze. U szwagra, który ma inny modem dzieje się to samo.
Jak wspomniałem dzwoniłem trzykrotnie. Za pierwszym razem odebrała jakaś kobieta, która nic o awarii nie wiedziała, po chwili sprawdziła i stwierdziła, że jest awaria i że jutro ma być usunięta. Przyszło jutro i awaria wciąż występowała wiec zadzwoniłem z samego rana ponownie. Odebrał jakiś mężczyzna i stwierdził, że jest ogólnokrajowa awaria i, że pracują nad jej usunięciem. Dałem spokój. Dziś zadzwoniłem znów, gdyż awaria nie została usunięta. Znów odebrał jakiś mężczyzna, który nie mówił już o awarii ogólnokrajowej, tylko sugerował, że to coś u mnie. Zebrał dane i mają oddzwonić jak coś się poprawi.
Gdy ich słucham to odnoszę wrażenie, że sami nie wiedzą co się stało, więc nie pozostaje chyba nic innego jak zmienić operatora.
Sprawdzę jeszcze, czy nie można ich zaskarżyć, skoro sieć nie działa prawidłowo dłużej niż 24 godziny, powinno chyba należeć się odszkodowanie.
Jak wspomniałem dzwoniłem trzykrotnie. Za pierwszym razem odebrała jakaś kobieta, która nic o awarii nie wiedziała, po chwili sprawdziła i stwierdziła, że jest awaria i że jutro ma być usunięta. Przyszło jutro i awaria wciąż występowała wiec zadzwoniłem z samego rana ponownie. Odebrał jakiś mężczyzna i stwierdził, że jest ogólnokrajowa awaria i, że pracują nad jej usunięciem. Dałem spokój. Dziś zadzwoniłem znów, gdyż awaria nie została usunięta. Znów odebrał jakiś mężczyzna, który nie mówił już o awarii ogólnokrajowej, tylko sugerował, że to coś u mnie. Zebrał dane i mają oddzwonić jak coś się poprawi.
Gdy ich słucham to odnoszę wrażenie, że sami nie wiedzą co się stało, więc nie pozostaje chyba nic innego jak zmienić operatora.
Sprawdzę jeszcze, czy nie można ich zaskarżyć, skoro sieć nie działa prawidłowo dłużej niż 24 godziny, powinno chyba należeć się odszkodowanie.
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam
Problem ściągania dużych plików istnieje również przy podłączeniu z routerem. Sam posiadam router huawei D100 i modem E156G i przechodzę te same męki. Jeśli wkładam kartę SIM z iplusa problem ginie.
Problem ściągania dużych plików istnieje również przy podłączeniu z routerem. Sam posiadam router huawei D100 i modem E156G i przechodzę te same męki. Jeśli wkładam kartę SIM z iplusa problem ginie.
-
- Użytkownik forum
To ja się poddaję, kasa idzie w błoto w takim razie 
Można ich jakoś zaskarżyć?

Można ich jakoś zaskarżyć?
-
- ### BAN ###
Póki co sugeruje by zasypywać ich e-mail-ami. Przed chwilą zalogowałem się na konto i wysłałem kolejną reklamację.
Nie jestem już pewien, czy to awaria, czy rozmyślne działanie polegające na limitowaniu rozmiarów pobieranych plików. Jeżeli sieć wprowadziła takie limitowanie, to w umowie nie ma o tym wzmianki, więc można ich zaskarżyć.
Awaria również zgodnie z polskim prawem powinna zostać usunięta w ciągu 24 godzin, a tu mija już trzecia doba.
Nie jestem już pewien, czy to awaria, czy rozmyślne działanie polegające na limitowaniu rozmiarów pobieranych plików. Jeżeli sieć wprowadziła takie limitowanie, to w umowie nie ma o tym wzmianki, więc można ich zaskarżyć.
Awaria również zgodnie z polskim prawem powinna zostać usunięta w ciągu 24 godzin, a tu mija już trzecia doba.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie wiem co jest ale ja nie mam żadnych problemów ze ściąganiem średnich plików (30-60) MB dziś nawet transfery lepsze. A jeszcze potestuje rapida. Opowiem.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Ke? Jakie problemy z pobieraniem plików? Mam akurat Playa, e156g i prawie zero problemów z pobieraniem. Zero by było jakby czasem sie nie rozłączył i się ip nie zmieniło.
-
- Użytkownik forum
A ściągasz z Rapidshare lub Hotfile?Sundance_kid pisze:Ke? Jakie problemy z pobieraniem plików? Mam akurat Playa, e156g i prawie zero problemów z pobieraniem. Zero by było jakby czasem sie nie rozłączył i się ip nie zmieniło.
[ Dodano: 2009-11-28, 00:06 ]
Już taki zadowolony byłem, że z Rapidshare mi dobrze idzie a tutaj 85% i zdechło...
Napisałem maila, już na prawdę mam głęboko tą całą sytuację...

-
- Użytkownik forum
Sugerujesz ze kilkaset osób ma jakieś omamy i wszystko jest ok, bo akurat u ciebie działa?Sundance_kid pisze:Ke? Jakie problemy z pobieraniem plików? Mam akurat Playa, e156g i prawie zero problemów z pobieraniem. Zero by było jakby czasem sie nie rozłączył i się ip nie zmieniło.
-
- Użytkownik forum
Problem w tym, że Play ma kilkaset tysięcy abonentów Internetu i skoro kilkaset osób ma problemy to nie jest to takie łatwe do znalezienia. Ja mam dostęp do 3 róznych kart z Play i wszystkie działają, na telefonie też mi działa, ale jeden mój znajomy ma problem z zacinaniem - może jakoś zamienię się z nim na weekend i sprawdzę w ten sposób czy to problem z jego lokalizacją czy z kartą sim.Morti pisze: Sugerujesz ze kilkaset osób ma jakieś omamy i wszystko jest ok, bo akurat u ciebie działa?
Powiem krótko:
nawet aktualizacji firmware do modemu nie da się pobrać ze strony Play.
Plik waży zaledwie 9mb i zacina się każdorazowo przy 16.2 %.
nawet aktualizacji firmware do modemu nie da się pobrać ze strony Play.
- wojteks
- *** Administrator ***
A czy wszyscy piszący o problemach zgłaszacie do BOK albo na PW do play4you1, play4you2 tak jak prosili swoje IP (ze zgodą na użycie/przekazanie do działu technicznego), godzinę, link do pliku, typ modemu, miejscowość itp. Czym więcej informacji przekażecie tym łatwiej powinno być działowi technicznemu rozwiązać problem.djdavemix pisze:nawet aktualizacji firmware do modemu nie da się pobrać ze strony Play.
Samym narzekaniem i bluzganiem nie pomagacie. Nie bronię operatorów ale sam pracuję w "utrzymaniu ruchu" i wielokrotnie spotkałem się z usterkami które były uciążliwe a każdy kto się z nią spotykał opisywał ją inaczej a najczęściej bo coś nie działa. Dopiero przepytanie kilku osób o okoliczności, miejsce, temperaturę, napięcie, obroty itp. pozwalało rozwiązać problem.
Nie pomagam na PW!
-
- ### BAN ###
Kolejna doba i kolejna porażka. Od ponad 72 godzin nie działa ściąganie plików.
Co do uwag innych, ze u nich działa, to być może są w Polsce miejscowości, w których to działa, ale u mnie nie działa, u mojego szwagra również nie działa. Modemy mamy różne i umowy zawieraliśmy z ponad roczną różnicą, więc nie może to być wina jakiejś serii wadliwych modemów lub kart.
Mam niewykorzystany transfer, a 1 grudnia się odnowi, problem w tym, że niewykorzystany nie przechodzi na kolejny miesiąc, wiec ponoszę straty. Rachunki opłacam regularnie, tak więc jestem naciągany przez firmę PLAY, a oni czują się najwyraźniej bezkarni.
Mam wątpliwości czy to awaria, gdyż trwa to zbyt długo, więc to rozmyślne działanie może im przynieść tylko straty. Dziś użytkownicy komputerów wymieniają się informacjami w sieci i często zanim zdecydują się na jakiś produkt, to sprawdzają opinie innych użytkowników.
Nie mają nic ciekawszego do roboty wysyłam im kolejne zgłoszenie i tym, którzy maja ten sam problem radzę to samo. Jeżeli będziecie milczeć to oni będą robić z Wami co będą chcieli.
Poza tym oni biorą pieniądze za to by to działało, więc nie widzę powodu bym miał się zamartwiać za nich.
Narzekam, gdyż opłacam rachunki, zbliża się koniec okresu rozliczeniowego, nie mogę wykorzystać transferu, więc ponoszę stratę, która nie zostanie mi zwrócona.
Co do uwag innych, ze u nich działa, to być może są w Polsce miejscowości, w których to działa, ale u mnie nie działa, u mojego szwagra również nie działa. Modemy mamy różne i umowy zawieraliśmy z ponad roczną różnicą, więc nie może to być wina jakiejś serii wadliwych modemów lub kart.
Mam niewykorzystany transfer, a 1 grudnia się odnowi, problem w tym, że niewykorzystany nie przechodzi na kolejny miesiąc, wiec ponoszę straty. Rachunki opłacam regularnie, tak więc jestem naciągany przez firmę PLAY, a oni czują się najwyraźniej bezkarni.
Mam wątpliwości czy to awaria, gdyż trwa to zbyt długo, więc to rozmyślne działanie może im przynieść tylko straty. Dziś użytkownicy komputerów wymieniają się informacjami w sieci i często zanim zdecydują się na jakiś produkt, to sprawdzają opinie innych użytkowników.
Nie mają nic ciekawszego do roboty wysyłam im kolejne zgłoszenie i tym, którzy maja ten sam problem radzę to samo. Jeżeli będziecie milczeć to oni będą robić z Wami co będą chcieli.
W Play (u mnie) IP jest przydzielany dynamicznie, więc zmienia się przy każdym połączeniu z siecią, wiec to im raczej nie pomoże. Poza tym nie sądzę by byli w stanie rozwiązać problem sprawdzając IP tysięcy użytkowników.A czy wszyscy piszący o problemach zgłaszacie do BOK albo na PW do play4you1, play4you2 tak jak prosili swoje I
Poza tym oni biorą pieniądze za to by to działało, więc nie widzę powodu bym miał się zamartwiać za nich.
Podałem im te dane dwie doby temu i jakoś nie pomogło.(ze zgodą na użycie/przekazanie do działu technicznego), godzinę, link do pliku, typ modemu, miejscowość itp. Czym więcej informacji przekażecie tym łatwiej powinno być działowi technicznemu rozwiązać problem.
Narzekam, gdyż opłacam rachunki, zbliża się koniec okresu rozliczeniowego, nie mogę wykorzystać transferu, więc ponoszę stratę, która nie zostanie mi zwrócona.
- wojteks
- *** Administrator ***
I o to chodzi, mają tysiące użytkowników i założę się że na podstawie zgłoszenia bez IP z danej sesji (w której przerwało ściąganie) nie są w stanie monitorować problemów które występują tylko u części abonentów.Cyfrowy Baron pisze:IP jest przydzielany dynamicznie, więc zmienia się przy każdym połączeniu z siecią,
Nie pomagam na PW!
-
- ### BAN ###
A ja mam już ich dość. W poniedziałek idę do punktu Play i rezygnuję. Nie mam już do nich zdrowa i tak jak jeszcze rok temu polecałem swoim klientom Play tak teraz przestrzegam ich przed tą siecią.
Ta awaria czy co to tam jest, na pewno nie przysporzy im klientów.
Ta awaria czy co to tam jest, na pewno nie przysporzy im klientów.
-
- Użytkownik forum
Duża część klientów Play online nie ściąga plików, używa do przegladania stron, gg, skype, casem jakieś dokumenty. czy filmiki na youtube. Aktualizacja systemu czy antywirusa, to dla nich abstrakcja. Mam takich znajomych. I nigdy nie trafią na to forum. Komputer ma chodzić w bardzo wąskim zakresie, znaczy to co umieją i co chcą zrobić. Sam poleciłem Play 3 osobom, informując że sieć ta raczej biednie działa zwłaszcza wieczorami.
Jeżeli siada aktualizacja programów to aż się boję gdy ktoś taki realizuje przelewy internetowe.
Opisów awarii na tym forum jest mnogo, ciągle przybywają nowi na forum żeby się "pochwalić" że mają KICHE nie internet, a wojteks ** Moderator ** chce żeby użytkownik pokazał technikowi którą "część" ma naprawić albo wymienić.
Kupiłem usługe, jak sie kupuje pralke czy lodówke, płacę podpisałem umowe gdzie obie strony maja obowiązki. Internet to żaden cud-nowinka, ma działać, jak sprzęt agd, jest awaria jest czas na usunięcie zgodnie z umową.
Panowie technicy do ROBOTY, a jeśli nie potraficie to, najwyższa pora trzeba mieć honor i przyznać.
Zawsze można zatrudnić firmę zewnetrzną do naprawy,
Jeżeli siada aktualizacja programów to aż się boję gdy ktoś taki realizuje przelewy internetowe.
Opisów awarii na tym forum jest mnogo, ciągle przybywają nowi na forum żeby się "pochwalić" że mają KICHE nie internet, a wojteks ** Moderator ** chce żeby użytkownik pokazał technikowi którą "część" ma naprawić albo wymienić.
Kupiłem usługe, jak sie kupuje pralke czy lodówke, płacę podpisałem umowe gdzie obie strony maja obowiązki. Internet to żaden cud-nowinka, ma działać, jak sprzęt agd, jest awaria jest czas na usunięcie zgodnie z umową.
Panowie technicy do ROBOTY, a jeśli nie potraficie to, najwyższa pora trzeba mieć honor i przyznać.
Zawsze można zatrudnić firmę zewnetrzną do naprawy,
Leszek66 masz rację.
Podejrzewam, że operator play i cały ten sztab zatrudnionych ludzi nie jest w stanie stwierdzić usterki gdyż sami nie używają Play Online
2/5 czy 10 GB transferu miesięcznego nie ma wpływu czy będziemy pobierali coś z sieci czy nie.
Jedni używają netu do GG inni zagłębiają się dalej i nikogo nie można w żaden sposób ograniczać. W końcu płacimy 100 % abonamentu.
Na chwilę obecną zgłoszenia przez www.playmobile.pl nie są rozpatrywane.
Panowie z obsługi mają w końcu weekend w szerokim znaczeniu tego słowa.
Podejrzewam, że operator play i cały ten sztab zatrudnionych ludzi nie jest w stanie stwierdzić usterki gdyż sami nie używają Play Online

2/5 czy 10 GB transferu miesięcznego nie ma wpływu czy będziemy pobierali coś z sieci czy nie.
Jedni używają netu do GG inni zagłębiają się dalej i nikogo nie można w żaden sposób ograniczać. W końcu płacimy 100 % abonamentu.
Na chwilę obecną zgłoszenia przez www.playmobile.pl nie są rozpatrywane.
Panowie z obsługi mają w końcu weekend w szerokim znaczeniu tego słowa.