Jako nowy użytkownik witam wszystkich, na początku dodam, że jestem totalnym laikiem w tym temacie, więc moje pytanie może wydawać się prostackie, ale nie ukrywam, że mam z tym spory problem, mianowicie...
Użytkuję laptopa, w sumie tylko do internetu, więc do tego celu zakupiłem router. Po podłączeniu i skonfigurowaniu (pomagał mi kolega, bo sam poległ bym po procesie wyciągnięcia routera z pudełka

)rutera hama WLAN Router IEEE 802. 11g 54 Mbps (to jest chyba pełna nazwa, w razie czego dodaję zdjęcia pudełka z nazwą i parametrami) pojawił się problem z szybkością łącza internetowego. Zauważyłem, że strony otwierają mi się znacznie wolniej, do tego stopnia, że muszę odświeżać po kilka razy zanim dogra mi się cała strona. Jest to bardzo uciążliwe, bo po kablu internet działa bardzo dobrze. Przez kilka dobrych miesięcy używałem internetu właśnie z szybkością żółwia, ale dzisiaj stwierdziłem, że to nie na moje nerwy. Dodam, że internet jest podzielony, a ja jestem "tym drugim" (czyt. odbiorcą), ale nie ma to chyba wpływu, bo po kablu prędkość jest bardzo dobra. Domyślam się , że chodzi tu o poprawne skonfigurowanie rutera lub sprzęt jest do
niczego Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem lub posiada taki ruter i pomoże mi go skonfigurować?
Dodaję dwa screenshoty ze strony speedtest.net oraz zdjęcia rutera.
Przez router:
Przez kabel:
Pudełko i dane rutera (zdjęcia w dużej rozdzielczości):
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-11-29, 11:59 ]
Na forum nie piszemy nawet w ukryty sposób słów powszechnie używanych za obraźliwe/wulgarne!