Zapomniany dawny dostęp do internetu?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Zapomniany dawny dostęp do internetu?
Nie wiem czy mówić o tym czy nie. Dawny dostep do wapu posiadam ruczałt jeszce ery na wap. I coś mnie ostatnio tkneło żeby to uruchomić na modemie umts. I o dziwo działa i to jeszcze jak protokół wap ale strony www normalnie otwiera. Tylko w tym problem bo mam max 100kb/s i pingi 600ms. Ale jak by sie nie patrzeć płace za to 10zł miesiecznie a z abonametem 35zł. NO I BEZ LIMITU. Dość stara usługa bo mam już to z 5lat moze ktoś jeszcze to pamięta.
A pytam się czy sieć era może sie doczepić tego że bede tak używał? Znam kogoś kto to uzywa już pół roku i ma ciszę. Ale pamietam poczatki jak sie kombinowało to dzwonili o zawieszenie usługi.
Może już zapomnieli? ich system już zmieniony?
Może ktoś też tak ma jeszcze?
A pytam się czy sieć era może sie doczepić tego że bede tak używał? Znam kogoś kto to uzywa już pół roku i ma ciszę. Ale pamietam poczatki jak sie kombinowało to dzwonili o zawieszenie usługi.
Może już zapomnieli? ich system już zmieniony?
Może ktoś też tak ma jeszcze?
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Zapomniany dawny dostęp do internetu?
Przecież za usługę płaciszJareva pisze:A pytam się czy sieć era może sie doczepić tego że bede tak używał?
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Sytuacja bardzo podobna do tzw. Licencji GPRS z Idei. Dziś Idea to oczywiście Orange, ale usługa nadal została i te osoby które nie zerwały umowy i przeszła ona na czas nieokreślony do dziś mają internet mobilny bez limitów. Oczywiście Orange nie może tego znieść, ale nic nie może zrobić.
Ostatnio zmieniony 2009-11-29, 14:35 przez Blido, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Takie parametry masz na połączeniu 3g?Jareva pisze:I o dziwo działa i to jeszcze jak protokół wap ale strony www normalnie otwiera. Tylko w tym problem bo mam max 100kb/s i pingi 600ms.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stały użytkownik forum
No troche inny po przetestowaniu na 3G mam max 100kb/s i pingi 150ms srednie. nic nic nie idzie wydyusić lepiej.
A miałem już rezygnować miesiąc temu z abonam.. Ale jeszcze poczekam może nowsze modemy coś bedą potrafiły wyduśić.
A miałem już rezygnować miesiąc temu z abonam.. Ale jeszcze poczekam może nowsze modemy coś bedą potrafiły wyduśić.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jeszcze się dopytam 100 kiloBajtów czy kiloBitów?Jareva pisze:No troche inny po przetestowaniu na 3G mam max 100kb/
-
- Stały użytkownik forum
kbit a jak ściągam coś to 10kbyte osiągam. Ale czasmi potrafi zaszaleć więcej.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Wygląda to na ograniczenie i raczej zmiana modemu nic tu nie da.Jareva pisze:kbit a jak ściągam coś to 10kbyte osiągam
-
- Stały użytkownik forum
krystianb pisze:Wygląda to na ograniczenie i raczej zmiana modemu nic tu nie da.
No wiesz trzy lata temu nie można było ogladać www przez protokół wap. Tylko SEp800 to potrafił. A kto wie co bedzie pożniej. Dlatego mysle że zostawie jeszcze ten abonam. na rok.
Ostatnio zmieniony 2009-11-29, 22:33 przez Jareva, łącznie zmieniany 1 raz.