Witam.
Mam takie pytanie. A mianowicie założyłem wczoraj internet radiowy i dzisiaj chciałem go przetestować jak będzie się spisywał w programach p2p, ale niestety żaden program nie łączy się z serwerem (próboałem BearShare, eMule'm i Aresm). kontaktowałem się z dostawcą i on stwierdził, że z jego strony jest wszystko w porządku. Sprawdziłem firewall' a i porty mam odblokowane. Czy problem może być w routerze przez który się łącze z serwerem?? Moja konfiguracja wygląda tak: router TP link wr534g z anteną Yagi + acces point TP link 501g. Nie mogę się zalogować do urządzeń gdyż dostawca po zmieniał hasła. Jeśli problem tkwi w routerze to czy dostawca jest w stanie z poziomu serwera zalogować się do ustawień mojego routera i zmienić ustawienia portów??
Pomoc z p2p
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Pomoc z p2p
Trzeba by na początku zrobić forward na WR543G.
Powinien mieć taką możliwość.opryszek19 pisze:Jeśli problem tkwi w routerze to czy dostawca jest w stanie z poziomu serwera zalogować się do ustawień mojego routera i zmienić ustawienia portów??
-
Ale ja nie jestem w stanie wejść w ustawienia któregokolwiek z urządzeń więc musi to zrobić mój dostawca, a on chyba powinien o takim czymś wiedzieć
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Może nie wie, może wie ale nie chce powiedzieć. ISP nie lubią p2p.opryszek19 pisze:a on chyba powinien o takim czymś wiedzieć
Zresztą przyczyna może być też inna (np. SPI Firewall na routerze).
-
Podepnę do tego tematu. A mianowicie mam jeszcze problem z pingiem. Jeśli łącze się bezpośrednio po kablu z routerem to ping jest taki ttl=64 i czas 3ms, a gdy podpinam się przez wifi do access pointa to ping mam ttl 237 i czas 400ms (ping podany do wp.pl) Natomiast ping do serwera dostawcy na access point mam ttl=64, czas 120 na kablu bezpośrednio do routera ping ttl=54 i czas 2ms. W czy może być problem? Dodam jeszcze, że sprawdzałem w bliskiej odległości od access pointa jak i daleko od niego.