Abonament Orange Free bez modemu
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Abonament Orange Free bez modemu
Mam takie pytanie, czy jest w Orange taka oferta, że podpisuje się powiedzmy umowę na rok, czy tam dwa, ale bez modemu (mam swój własny modem i nie jest mi potrzebny drugi).
W Play widzę jest taka opcja i dają dodatkowe GB transferu w zamian za taką umowę.
Wszedłem na Orange.pl ale nie mogę odszukać wersji abonamentu bez modemu.
Jest mi to potrzebne, gdyż w tej chwili mam aktywowane Orange Free, jako usługa w telefonie (karta sim w modemie) no i sami rozumiecie - nie będę chyba ciągle wyjmował kartę sim z modemu do telefonu i odwrotnie.
Dlatego chciałbym wyłączyć Orange Free, jako usługa w telefonie i podpisać umowę na Orange Free bez modemu z nową kartą sim.
W Play widzę jest taka opcja i dają dodatkowe GB transferu w zamian za taką umowę.
Wszedłem na Orange.pl ale nie mogę odszukać wersji abonamentu bez modemu.
Jest mi to potrzebne, gdyż w tej chwili mam aktywowane Orange Free, jako usługa w telefonie (karta sim w modemie) no i sami rozumiecie - nie będę chyba ciągle wyjmował kartę sim z modemu do telefonu i odwrotnie.
Dlatego chciałbym wyłączyć Orange Free, jako usługa w telefonie i podpisać umowę na Orange Free bez modemu z nową kartą sim.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Abonament Orange Free bez modemu
Niestety niema takiej możliwości...a jak już coś to pójdź do salonu to tam Ci moze powiedzą czy oni mają taką ofertę
To co Orange ma w salonie to nie muszą mieć pokazane w necie 

-
- Stały użytkownik forum
Jeżeli nie zgodzą się na takie coś, to oznacza, że nie zależy im na klientach, bo będę zmuszony zrezygnować z jednej opcji i pójść do innej sieci.
Orange znany jest z dbania o klienta w przeciwieństwie do innych niektórych operatorów.
Orange znany jest z dbania o klienta w przeciwieństwie do innych niektórych operatorów.
-
Zgodzę się...Jak brałem Orange na próbe to po tygodniu oddania modemu przyszedł list z podziękowaniami za sprawdzenie ich usługi...kemot pisze: Orange znany jest z dbania o klienta w przeciwieństwie do innych niektórych operatorów.
-
- Guru bezprzewodowy
Nie byłbym tego taki pewien.Jarek7 pisze:Niestety niema takiej możliwości...
Oczywiście, że jest taka możliwość.
Aktywacja 61zł jak bierzemy w salonie, natomiast 1zł w e-sklepie.
Dodatkowo 1 zł przez 4 m-ce jak przez e-sklep luz 1 zł przez 3 m-ce jak w salonie.
Może być umowa na 12mies
-
- Stały użytkownik forum
Marens - jest tylko jeden problem, bo na orange.pl w polu wyboru modemu, nie ma czegoś takiego jak "oferta bez modemu"
Dzisiaj idę do salonu Orange i mam nadzieję, że dowiem się czegoś więcej, tym bardziej, że dzwoniła do mnie miła pani z Orange i powiedziała, że jest taka możliwość.
Niestety nic więcej się nie dowiedziałem, bo to nie leży w jej kompetencjach - zajmuje się tylko telefonami![:]](./images/smilies/splash.gif)
Dzisiaj idę do salonu Orange i mam nadzieję, że dowiem się czegoś więcej, tym bardziej, że dzwoniła do mnie miła pani z Orange i powiedziała, że jest taka możliwość.
Niestety nic więcej się nie dowiedziałem, bo to nie leży w jej kompetencjach - zajmuje się tylko telefonami
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Guru bezprzewodowy
*500 / 510100100kemot pisze:Marens - jest tylko jeden problem, bo na orange.pl w polu wyboru modemu, nie ma czegoś takiego jak "oferta bez modemu"
Można na 100%, bo sam miałem.kemot pisze:Dzisiaj idę do salonu Orange i mam nadzieję, że dowiem się czegoś więcej
- dao
i jak jest w końcu z tym netem w orange na 12 m-cy przez e-sklep ? można kupić bez modemu ?
-
- Guru bezprzewodowy
Dzwonisz do BOK/e-sklep i zamawiasz przez konsultanta telefonicznie.
-
- Stały użytkownik forum
A czy jest jakaś szansa ,że bez modemu dadzą dodatkowe MB albo niższy abonament ? Bo przecież nie bede spłacał modemu to powinno być coś w zamian. Bo jak nie to bardziej połaca się brac i sprzedać modem .
- dao
dzwoniłem do konsultanta i odesłał mnie na stronkę www, nie ma szans na usługę bez modemu
-
- Guru bezprzewodowy
No to sru do salonu tam na pewno się da 

- dao
w salonie można tyle, że limit transferu jest mniejszy w stosunku do sklepu internetowego ale można kupić bez modemu
- DJ1910
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Wniosek z tego taki że Orange chce nie tylko zarabiać na usłudze, ale też na modemach.