Witam,
Mam dość spory problem, ostatnio zakupiłem mobilny internet w sieci Orange - ADU-635 WA z możliwością wybierania zasięgu z jakiego chcemy korzystać (CDMA i UMTS).
Najczęstrzym miejscem gdzie korzystam z internetu to Warszawa - Centrum (okolice pl. Bankowego) - podpisując dwu letnia umowę z operatorem Orange nawet nie przypuszczałem że w takim miejscu (centrum Warszawy) mogę mieć takie problemy z korzystaniem z UMTS.
Po zainstalowaniu aplikacji, wyborze zasięgu z jakiego chce korzystać (UMTS), połączeniu do sieci, internet dział zaledwie kilka sekund, maksymalnie parę minut.
Obserwując zainstalowana aplikacje i diody na modemie ADU-635 WA zasięg nie znika jest tak samo stabilny jak wcześniej ale połączenia z internetem niema - jest zerwane.
Zupełnie nie rozumiem dlaczego tak się dzieje, problem jest o tyle dla mnie ważny że podpisałem umowę w najwyższym abonamencie i tak jak mówiłem wcześniej nie przypuszczałem że w centrum Warszawy mogą być takie problemy... a może to nie są problemy z Orange tylko u mnie jest coś nie tak ?!
Jeżeli ktoś się spotkał z podobnym problemem albo ma jakiś pomysł co z tym "fantem" zrobić bardzo proszę o jakieś sugestie, rade. Nie ukrywam że jestem trochę podłamany że dwa lata będę płaciła za coś co nie działa tak jak powinno i to spore pieniądze.
Pozdrawiam
PiotreK
AnyDATA ADU-635 WA Orange
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: AnyDATA ADU-635 WA Orange
Używasz zasilacza sieciowego?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: AnyDATA ADU-635 WA Orange
Tak, do urządzenia ADU-635 WA jest podpięty zasilacz - z tego co się orientowałem to jest cos na zasadzie telefonu komórkowego, moge ładować baterie a potem odłączyć ale tak jak pisałem wcześniej jest ciągle pod zasilaniem.krystianb pisze:Używasz zasilacza sieciowego?