Wzmocnienie sygnału
Moderator: Moderatorzy
- sloniu219
- Stały użytkownik forum
Wzmocnienie sygnału
Mam taki mały probelm, karta łapie mi sygnał przy oknie na poziomie 30-40% a dalej w pokoiu - nie ma. Pytanie proste jak mam go wzmocnic aby w pokoiu był sygnał.
poprosty zycie / Dell Latitude C610
- sloniu219
- Stały użytkownik forum
Re: Wzmocnienie sygnału
mam taką z wyjsciem -w laptopie tylko ze wiadomo musze byc blisko okna a chciałbym miec sygnał w głab mieszkania. Wiec potrzebuje coś co by go pobierało i puszczało dalej na całe mieszkanie. Jakis ruter tylko nie wiem jaki i czy <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> ruter.
Podłaczany bedzie jeden komputer
Podłaczany bedzie jeden komputer
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
skoro masz kartę z wyjsciem to wywal za okno jakąś antenke i podłacz kablem do karty
jutro to dzis... tyle że jutro 

- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
Mozesz tez zakupic np dwl-900ap+ i ustawic w tryb repeater i postawic tam gdzie najmocniejszy sygnał. To ustrojstwo bedzie odbierało i zarazem wysyłało sygnał. Coś jakby przedłuzacz sygnału 

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Względnie nowszy DWL-2100APMaxFM pisze:Mozesz tez zakupic np dwl-900ap+
Zapewne jest droższy ale będzie chyba bardziej przyszłościowy?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- morion
nie zartuj... na tym sprzecie repeater to porażkaMaxFM pisze:Mozesz tez zakupic np dwl-900ap+ i ustawic w tryb repeater

- sloniu219
- Stały użytkownik forum
Mam tak zrobione teraz ... tylko ze chciałbym troche luksusu i nie miec komputera w jednym miejscu.morion pisze:skoro masz kartę z wyjsciem to wywal za okno jakąś antenke i podłacz kablem do karty
Mam rozumiec ze ma to byc ruter z funkcją repeate.
Jesli chodzi o inne to co powiecie na takie propozycje. Chodzi mi o to aby w laptopie nie były zadne dodatkowe kable aby sygnał pobierał przez radio od rutera a ruter też przez radio od dostawcy.
Usunięte przez Moderatora ->bob - niezgodne z Regulaminem Forum.
Umieszczanie linków do serwisów aukcyjnych (np Allegro) jest na tym Forum zabronione
- wydaje mi sie ze te urzadzenie było by idealne na moje potrzeby. Co sadzicie o nich. Jak juz widac nie dyponuje duzym zasobem gotówki.
- morion
dlink 524 nie nadaje się bo ma wan kablowy
dlink 900+ nadaje się tylko z nazwy
tcom... hmmm... nie znam sprzętu... ale najprostsze dla ciebie rozwiązanie to dwie sztuki tego: Usunięte przez Moderatora ->bob - niezgodne z Regulaminem Forum.
Umieszczanie linków do serwisów aukcyjnych (np Allegro) jest na tym Forum zabronione
albo te tcomy... jeden ustawiasz jako APClient z anteną za oknem a drugiego podpinasz do niego kablem i ustawiasz jako AP na dom...
Wydzielono wypowiedzi ,które nie mają nic wspólnego z tematem. -->bob
dlink 900+ nadaje się tylko z nazwy
tcom... hmmm... nie znam sprzętu... ale najprostsze dla ciebie rozwiązanie to dwie sztuki tego: Usunięte przez Moderatora ->bob - niezgodne z Regulaminem Forum.
albo te tcomy... jeden ustawiasz jako APClient z anteną za oknem a drugiego podpinasz do niego kablem i ustawiasz jako AP na dom...
Wydzielono wypowiedzi ,które nie mają nic wspólnego z tematem. -->bob

- sloniu219
- Stały użytkownik forum
Linki linkami ale zastawniam sie na tym urządzeniem.
TCom Sinus 154SE 54MBit 140mW AP+WDS Transpor 0zł (numer 132168198)
koszt jej to 115 z wyjsciem pod antenę zewnętrzną. Bedzie pod tym chodziło jeden dwa komputery.
TCom Sinus 154SE 54MBit 140mW AP+WDS Transpor 0zł (numer 132168198)
koszt jej to 115 z wyjsciem pod antenę zewnętrzną. Bedzie pod tym chodziło jeden dwa komputery.
- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
MOze byc, w trybie repeater. Ale nie sugeruj sie tym ze ma 2 anteny to jedna bedzie odbierał a druga nadawał. Te anteny działaja w trybie diversity. Polega on mniej wiecej na tym, że ap sprawdza z której anteny odbierany sygnał jest mocniejszy i ten przekazywany jest do dalszego przetwarzania. Tę samą antenę wybiera następnie do wysyłania swoich danych tak wiec jesli odbierze mocniejsza to i ta sama wysle. Mozesz zastosowac mała dookolna, zalezy jaka masz odległosc ap od stacji bazowej.
- sloniu219
- Stały użytkownik forum
Jesli moge zadac pytanie na czym polega tryp
repeater ?
repeater ?
- morion
na tym że odbiera i wysyla dalej tym samym urządzeniem radiowym... nie wim czy wszystkie ale niektóre urządzenia w tym trybie nie obsługują portu lan

- sloniu219
- Stały użytkownik forum
To wiem ale moje pytanie jest jak to wyglada w komputerze tzn jest jakies info ze sie łacze czy tez poprostu... łacze sie do AP a apek jest skonfigurowany dalej.?
- morion
chodzi ci o to, czy jak sie z kompa łaczysz z AP to chcesz info czy on działa jako repeater?? a co to kompa obchodzi? repeater to też AP, oczywiście jest opcja w której urządzenie pracuje jako repeater i nie jest widoczne dla klienta, ale nie na badziewnym sprzęcie za 100-200zł 

- sloniu219
- Stały użytkownik forum
Jak pracuje repeater - tzn ja widze go jako AP. A Ap konfiguruje tak ze on sam sie łaczy z usługodawcą. tak mam to rozumiec ?
- morion