ZTE K3565-Z Problem...

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
seto-kun
Początkujący użytkownik forum

ZTE K3565-Z Problem...

Post autor: seto-kun »

Witam. Zakupiłem ostatnio modem GSM ZTE K3565-Z. Modem oryginalnie z sieci Vodafone ale ze ściągniętym simlockiem. Kupiłem go ponieważ chciałem korzystać z internetu Heyah. A ponieważ mieszkam w niewielkim miasteczku nigdzie tutaj nie było zestawu z modemem. Kupiłem więc samą kartę startową. Problem polega jednak na tym że za chiny ludowe nie mogę się połączyć z internetem. Oryginalny manager wyrzuca mi komunikat Insert Corect Sim Card, ale gościu od którego kupowałem modem twierdzi że na sto procent jest bez simlocka. Ściągnąłem więc inne Managery oferowane przez polskich operatorów. Niestety managery z Plusa i Playa w ogóle nie widzą mi modemu. Na stronach Ery i Heyah nie ma nic do ściągnięcia. Wskórać co nieco udało mi się tylko na managerze Orange free. Po wpisaniu odpowiednich ustawień APN, manager wykrył modem i odczytał znajdująca się w nim kartę. Wyświetlił zasięg i operatora. Ale kiedy klikam połącz to przeważnie otrzymuję komunikat "Błąd operatora, spróbuj ponownie za kilka sekund. Jeśli to nie pomoże wypnij i wepnij z powrotem swój modem". Oczywiście próbowałem już na wszystkie możliwe sposoby. Karta została aktywowana, to znaczy wykonałem z niej pierwsze połączenie i odczekałem już cały dzień żeby mogli ją spokojnie aktywować. Czy ktoś z was wie jak to uruchomić. Czy to z tym modemem jest coś nie tak, czy ja coś źle robię? A może wy znacie jakiegoś managera który poradzi sobie z tym problemem? Prosze o pomoc.
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Re: ZTE K3565-Z Problem...

Post autor: rio bravo »

http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=20120 zajrzyj, bo najważniejsze na początek to wiedza czy jest simlock czy nie.
seto-kun

Cóż, wszystko wskazuje na to że modem faktycznie jest bez locka
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: rio bravo »

Heyah
APN: heyah.pl lub internet
Login: heyah
Hasło: heyah
Numer dostępowy: *99***1#
Sprawdź jeszcze raz ustawienia.
Sprawdź też na 32-bitowym XP, na menadżeże playa , bo domyślam się, że sprawdzałeś na innym systemie. I będziesz wiedział czy modem jest sprawny czy nie i napisz na jakim systemie sprawdzałeś.
seto-kun

Manadżer Playa pomógł. Modem w końcu połączył się z siecią i zaczął ładnie wyświetlać transfer.
Kamilo83

Post autor: Kamilo83 »

też miałem to samo i teraz pytanie takie bo jak włączam modem to zaczyna samoistnie instalować oprogramowanie vodafone i i ja wtedy anuluje instalke bo jak sie zainstaluje to play nie chce się połączyć i pytanie moje jak usunąć ten autostart oprogramowanie vodafone ?
Globetrotter
Użytkownik forum

K3565-Z

Post autor: Globetrotter »

W tych modemach Niemcy nie zakładają blokady SimLock ale za to oprogramowanie vodafone z modemu nie chce pracować z innymi operatorami tzw. NetLock.

Odwiedzić można temat na forum gdzie opisałem trochę na temat K3565-Z.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=21835
ODPOWIEDZ