Czy WiMax usluga jest Warszawie ???
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy WiMax usluga jest Warszawie ???
jaka firma?/dostawca?, namiary prosze.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Czy WiMax usluga jest Warszawie ???
exateljawd pisze:jaka firma?/dostawca?, namiary prosze.
-
CDX dzieki za info o WiMax w W-wie
dzieki za info i pozdrawiam. Okazuje sie ze sa w fazie testowania WiMax'a, a wiec Stolica jest w tyle z ta technologia.
Posty sklejono.Nie pisz postów jednego pod drugim -->bob
Potrzebuje radiowego dostepu do Internetu szukam i dzwonie po roznych firmach i slabo to wyglada....az dziw mnie bierze jak Wilanow jest zacofany i dziwne jest tez to , ze duze firmy/dostawcy radiowego internetu np Exatel,Crowley do tej pory nie oferuja NIC dla klienta indywidualnego. Owszem mam oferty (gwarantowane radiowe 512kbps za miesieczny abonament ok. 1000pln (sic!) -ale kto taka kase wylozy co miesiac?. <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> brak anten na tym terenie co wymusza takie kwoty za dostep. Na polach wilanowskich powstaje ogromne osiedle .Czy nie jest to wystarczajaca zacheta dla duzych dostawcow ? ale.... czemu ja sie dziwie- na stacjonarny telefon TPsa czekam juz 8lat (podobno ciagle brak warunkow technicznych!?) a kanalizacja dopiero ostatnio zostala zrobiona! ....jednym slowem techno <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> .....i ziemia ma tu astronomiczne ceny.
Posty sklejono.Nie pisz postów jednego pod drugim -->bob
Potrzebuje radiowego dostepu do Internetu szukam i dzwonie po roznych firmach i slabo to wyglada....az dziw mnie bierze jak Wilanow jest zacofany i dziwne jest tez to , ze duze firmy/dostawcy radiowego internetu np Exatel,Crowley do tej pory nie oferuja NIC dla klienta indywidualnego. Owszem mam oferty (gwarantowane radiowe 512kbps za miesieczny abonament ok. 1000pln (sic!) -ale kto taka kase wylozy co miesiac?. <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> brak anten na tym terenie co wymusza takie kwoty za dostep. Na polach wilanowskich powstaje ogromne osiedle .Czy nie jest to wystarczajaca zacheta dla duzych dostawcow ? ale.... czemu ja sie dziwie- na stacjonarny telefon TPsa czekam juz 8lat (podobno ciagle brak warunkow technicznych!?) a kanalizacja dopiero ostatnio zostala zrobiona! ....jednym slowem techno <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> .....i ziemia ma tu astronomiczne ceny.

-
- Stały użytkownik forum
Re: W-wa Wilanow/Powsinek -zacofana Techno....PROWINCJA !
wystaw sobie antene przez okno i <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> znajdziesz sporo siecijawd pisze:Potrzebuje radiowego dostepu do Internetu szukam i dzwonie po roznych firmach i slabo to wyglada....az dziw mnie bierze jak Wilanow jest zacofany
-
dzieki za porade
prosze podaj mi info techniczne jaka to ma byc antena , Pozdrawiam
-
- Stały użytkownik forum
Re: dzieki za porade
a czego dokladnie szukasz? jaki to ma byc internrt i do czegojawd pisze:prosze podaj mi info techniczne jaka to ma byc antena , Pozdrawiam
-
Odpowiadam z opoznieniem ale wyjechalem.
Otoz potrzebuje radio internet o przepustowosci min 128kbits, korzystam czesto ze Skype + przegladanie www, czasami dostaje emailem duze pliki ok 2-5gb. Lokalizacja Wilanow/Powsinek.
Otoz potrzebuje radio internet o przepustowosci min 128kbits, korzystam czesto ze Skype + przegladanie www, czasami dostaje emailem duze pliki ok 2-5gb. Lokalizacja Wilanow/Powsinek.
-
- Stały użytkownik forum
zalatw sobie antene yagi kawalek kabla karte wifi i <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> cos za oknem jestjawd pisze:Odpowiadam z opoznieniem ale wyjechalem.
- sus
- Specjalista bezprzewodowy-junior
hmm
jak bedziesz mial karte i antene,sciagasz i odpalasz program NetworkStumbler,on ci pokaze jakie sieci sa dostepne oraz ktora ma najsilniejszy sygnal,antena tez troche trzeba sie pobawic tzn na boki
-
dzieki za sugestie i info techniczne , Sprobuje -moze cos wyszukam na tym inetrnetowym za...piu.