Problemy z Play Online - merytoryczny temat
Moderator: Moderatorzy
-
- ### BAN ###
Re: Problemy z Play Online - merytoryczny temat
Można chyba odnieść wrażenie, że PLAY zaprzestał jakichkolwiek prac nad usunięciem awarii, gdyż sieć jak źle działała, tak źle działa, a nawet da się zauważyć, że jej stan się pogarsza.
Przypuszczam, że to nie jest żadna awaria, po prostu sieć padła ofiarą własnego sukcesu. Liczba nowych użytkowników przekroczyła możliwości sieci, więc na kilka tysięcy numerów nałożono ograniczenia. Niestety należymy grona tych pechowców, którzy zwyciężyli w tej loterii.
Najciekawsze jest w tym to, że wszyscy pracowaliśmy na sukces PLAY i dziś dalej za niego płacimy.
Możliwe, że za miesiąc sytuacja się zmieni, wylosują innych pechowców, którym nałożą ograniczenia, a nas odblokują. My będziemy szczęśliwi, że awaria została usunięta, inni będą narzekać, potem u nich po miesiącu też awaria zostanie usunięta, będą szczęśliwi, pojawi się za to kolejna grupa nieszczęśników i tak na okrągło...
Przypuszczam, że to nie jest żadna awaria, po prostu sieć padła ofiarą własnego sukcesu. Liczba nowych użytkowników przekroczyła możliwości sieci, więc na kilka tysięcy numerów nałożono ograniczenia. Niestety należymy grona tych pechowców, którzy zwyciężyli w tej loterii.
Najciekawsze jest w tym to, że wszyscy pracowaliśmy na sukces PLAY i dziś dalej za niego płacimy.
Możliwe, że za miesiąc sytuacja się zmieni, wylosują innych pechowców, którym nałożą ograniczenia, a nas odblokują. My będziemy szczęśliwi, że awaria została usunięta, inni będą narzekać, potem u nich po miesiącu też awaria zostanie usunięta, będą szczęśliwi, pojawi się za to kolejna grupa nieszczęśników i tak na okrągło...
-
- Początkujący użytkownik forum
Co do sprawy zamknięcia drugiego wątku w tym temacie i odpowiedzi które otrzymałem i ich kpiącego tonu.Wbijcie sobie do głowy że problem nie tkwi w tym że nieda sie pobierac z serwisów typu rapidshare itp.co osobiscie mam w duszy . TYLKO NIEDA SIE POBRAC ZUPEŁNIE NIC DOCIERA.2 tygodnie próbowałem sciągnąc oprogramowanie i sterowniki do drukarki hp ze strony prod. i dzwoniłem do BOK a musiałem wydrukowac przelewy do zusu bo miałem kontrole. NIE DOSTAŁEM ŻADNEJ POMOCY więc musiałem zasuwac po ludziach i tam pobierac.Tu nikt nikogo nieobraża pisząc że ma problem tylko poprostu usterka trwa już misiąc i nic w tym temacie sie niezmienia a że wam sie to niepodoba to wasza sprawa.Jeżeli na tym forum nie można wypowiadac swoich uwag to po co ono jest.
[ Dodano: 2009-12-06, 13:33 ]
A co do marenasa.Człowieku skończ ze swoimi słabiutkimi argumentami że da sie pobierac prze menagery,że wszyscy co tu piszą to sie wkurzją bo pobierają pirackie oprogramowanie bo mi terz tak pod moim wpisem napisałeś i jeszce jak to ci ten pan z playa pomógł.Człowieku sądząc po tym co piszesz to ty już miałeś problem z wsadzeniem karty do modemu i jak niemasz pojęcia o problemie i jago konsekwencjach to sie niewypowiadaj lepiej albo jak chcesz to możemy podyskutowac osobiscie i zobaczymy kto wytoczy cięższe argumenty bo człowieku to co i napisałeś też mnie obraziło.Ja pisząc tutaj do was liczę że mi pomożecie a nie że będe dostawał głupie odpowiedzi tak jak w BOK.Skoro się znasz na internecie bezprzewodowym spróbój pomóc a nie odrazu widzisz że wina jest po stronie pobierających a play dobrze robi że to blokuje(poniekąd się z tym zgodze) tylko żeby to było rozgraniczone na legal i nielegal bo teraz sie nieda nic pobrac rozumiesz.PROBLEM JEST JUŻ OD MIESIĄCA I NIEZOSTAŁ NADAL NAPRAWIONY ALE POSTĘP JEST BO OD TYGODNIA BOK POTWIERDZA ŻE JAKAŚ AWARIA JEST.
[ Dodano: 2009-12-06, 13:38 ]
ALE KIEDY NAPRAWIĄ.....
SĄDZE ŻE JESZCZE PRĘDKO SIE TEGO NIEDOCZEKAMY !!!
[ Dodano: 2009-12-06, 13:33 ]
A co do marenasa.Człowieku skończ ze swoimi słabiutkimi argumentami że da sie pobierac prze menagery,że wszyscy co tu piszą to sie wkurzją bo pobierają pirackie oprogramowanie bo mi terz tak pod moim wpisem napisałeś i jeszce jak to ci ten pan z playa pomógł.Człowieku sądząc po tym co piszesz to ty już miałeś problem z wsadzeniem karty do modemu i jak niemasz pojęcia o problemie i jago konsekwencjach to sie niewypowiadaj lepiej albo jak chcesz to możemy podyskutowac osobiscie i zobaczymy kto wytoczy cięższe argumenty bo człowieku to co i napisałeś też mnie obraziło.Ja pisząc tutaj do was liczę że mi pomożecie a nie że będe dostawał głupie odpowiedzi tak jak w BOK.Skoro się znasz na internecie bezprzewodowym spróbój pomóc a nie odrazu widzisz że wina jest po stronie pobierających a play dobrze robi że to blokuje(poniekąd się z tym zgodze) tylko żeby to było rozgraniczone na legal i nielegal bo teraz sie nieda nic pobrac rozumiesz.PROBLEM JEST JUŻ OD MIESIĄCA I NIEZOSTAŁ NADAL NAPRAWIONY ALE POSTĘP JEST BO OD TYGODNIA BOK POTWIERDZA ŻE JAKAŚ AWARIA JEST.
[ Dodano: 2009-12-06, 13:38 ]
ALE KIEDY NAPRAWIĄ.....
SĄDZE ŻE JESZCZE PRĘDKO SIE TEGO NIEDOCZEKAMY !!!
Ostatnio zmieniony 2009-12-06, 16:14 przez witek21, łącznie zmieniany 1 raz.
W I T E K
Upload danych też zostaje zamrożony - tak dla informacji.
Opis problemu
Czy są państwo w stanie w sposób rzetelny i kompetentny odpowiedzieć na pytanie odnośnie znanej już całej Polsce awarii i nie pełnego świadczenia usług w Play Online? Mianowicie: Kiedy owa awaria zostanie usunięta i korzystanie z internetu będzie w pełni możliwe? Po jakim czasie nie wywiązywania się operatora z umowy można ją zerwać (z jego winy oczywiście jak w tym poruszanym przypadku) ? Proszę o konkretną odpowiedź w tej kwestii. Status zamknięcia: 06-12-2009 Data zamknięcia: 06-12-2009
Komentarz zamknięcia: Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie nadesłane za pośrednictwem naszej strony internetowej dnia 27 listopada 2009 roku, dotyczące Play Online. Uprzejmie informujemy, że w wyniku prac modernizacyjnych mogą pojawiać się pewne niedogodności w korzystaniu z Play Online. Przepraszamy za zaistniałą sytuację. Dołożymy wszelkich starań, aby w najbliższych dniach problemy z Play Online zostały rozwiązane. W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt za pośrednictwem www.playmobile.pl, e-mailem: [email protected] lub telefonicznie pod numerem 790-500-500. Zapraszamy do serwisu Play24 na stronie www.24.playmobile.pl. Znajdują się w nim szczegółowe informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług. Poprzez Play24 można również skontaktować się z Obsługą Klienta, na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia oraz zobaczyć naszą odpowiedź. Z poważaniem, XXXX XXXX konsultant back office ds. obsługi klienta
Ostatnio zmieniony 2009-12-06, 14:19 przez djdavemix, łącznie zmieniany 2 razy.
- mart1nof
- Początkujący użytkownik forum
Nie jest prawdą, że nie da się pobierać z Rapid Share. Po prostu często przerywa połączenie i im plik mniejszy tym masz wyższe prawdopodobieństwo ściągnięcia. Przecież nie wszystko na Rapidzie jest nielegalne. Play nie ma prawa zachowywać się jak jakiś policjant. Gzie nasze prawo do obrony?
Wydaje się, że całe to zamieszanie było spowodowane zamierzonym działaniem. Pamiętam że najpierw zaczęły się problemy ze ściąganiem w dzień, dopiero teraz reset następuje przez okrągłą dobę. Mało prawdopodobne, żeby powodem było nagłe zwiększenie liczby klientów. Jednak nie da się pozbyć wrażenia, że Play swoje problemy techniczne wyprodukował sobie sam. Coś się im wymknęło spod kontroli.
Może jacyś specjaliści od sieci rzuciliby parę hipotez na ten temat?
Wydaje się, że całe to zamieszanie było spowodowane zamierzonym działaniem. Pamiętam że najpierw zaczęły się problemy ze ściąganiem w dzień, dopiero teraz reset następuje przez okrągłą dobę. Mało prawdopodobne, żeby powodem było nagłe zwiększenie liczby klientów. Jednak nie da się pozbyć wrażenia, że Play swoje problemy techniczne wyprodukował sobie sam. Coś się im wymknęło spod kontroli.
Może jacyś specjaliści od sieci rzuciliby parę hipotez na ten temat?
no good deed goes unpunished
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dość tego narzekania. Miało być merytorycznie, ale widzę, że to za trudne słowo do zrozumienia.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Niestety ale na takie odzywki jak tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=234167#234167 nie pozwolimy, dlatego wątki zostały zamknięte. I podziękujcie temu Panu.witek21 pisze:Tu nikt nikogo nieobraża
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.