Jakiego dostawcę internetu wybrać w Solcu Kujawskim?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jakiego dostawcę internetu wybrać w Solcu Kujawskim?
Z gory przepraszam za wszystkie moje bledni, nie skladnie itd itp.Pisze ten temat w wielkim pospiechu. Wiec moj problem jest taki posiadam internet w Play mieszkam w okolicach Bydgoszczy a dokladniej w Solcu Kujawskim.No i niedlugo konczy mi sie umowa z nimi. Sygnal u mnie jest dosc zadowalajacy bo 93%-99% cos takiego. No i teraz zalezy zeby internet byl poprostu szybszy potrzebuje czegos wiekszego niz 800kb-1Mb/s. Cena tak naprawde nie gra duzej roli lecz nie chcialbym aby byla ona przesadna wrecz zupelnie nie oplacalna.Dziekuje za wszelka pomoc i pozdrawiam. Przepraszam za wszystkie bledy.
Ostatnio zmieniony 2009-12-09, 17:50 przez bloodylarva, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Jakiego dostawcę internetu wybrać w Solcu Kujawskim?
http://www.lanart.net.pl/index.php Sprawdzałeś ofertę tej sieci ?
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
-
tak
tak widzialem ale jesli chodzi o ta oferte to troche za malo 4mb/s jak dla mnie za 130 zl rozumiem jakby dali 5 albo 6 : ) Poprostu za duzo biora jak za taka predkosc.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Za darmo przecież Ci nie dadzą - a piszesz,że cena nie odgrywa dużej rolibloodylarva pisze:Poprostu za duzo biora jak za taka predkosc.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- wojteks
- *** Administrator ***
Łącze kupują hurtowo od dużego dostawcy po jakieś 70-90zł za Mbps (jak dużo biorą) i gdyby Ci tak policzyli to ile by Ci wyszło? Sam policz.bloodylarva pisze:ale jesli chodzi o ta oferte to troche za malo 4mb/s jak dla mnie za 130 zl rozumiem jakby dali 5 albo 6 : ) Poprostu za duzo biora jak za taka predkosc.
Nie pomagam na PW!
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
I to jeszcze najczęściej jest cena netto a nie bruttowojteks pisze: jakieś 70-90zł za Mbps

-
Szcze mowiac mnie nie obchodzi skad oni to biora po ile itd itp. Ale mowicie ze ich oferta jest oplacalna tak? tylko kurcze mnie najbardziej zadowoliloby z 5Mb albo i 6 jak myslicie ile to by wyszlo
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Wszystko byłoby OK z ich ofertą gdyby nie ten nędzny upload jaki dająbloodylarva pisze:Ale mowicie ze ich oferta jest oplacalna tak?
![:]](./images/smilies/splash.gif)

- wojteks
- *** Administrator ***
Tylko weź jeszcze pod uwagę że to i tak będzie prędkość "do" a nie stała gwarantowana.bloodylarva pisze:tylko kurcze mnie najbardziej zadowoliloby z 5Mb albo i 6
Neostrada o takiej prędkosci kosztuje około 100zł/miesiąc przy umowie terminowej na 3 lata. Musisz zapytać dostawcy czy zestawi Ci takie łącze i za ile (pewnie koło 150-180zł krzyknie)bloodylarva pisze:jak myslicie ile to by wyszlo
Nie pomagam na PW!