Kiedy wieksza predkość

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
grusio
Początkujący użytkownik forum

Kiedy wieksza predkość

Post autor: grusio »

Czy ktoś Coś wie.. czy i o ile będzie.. i może kiedy Play zdecyduje sie na zwiększenie prędkości download-u do klienta.. bo ten 1 Mb czasem jest za mało jak chce sie cos na szyko sciągnac..
To jest oczywiście takie teoretyczne pytanie.... a operator i tak swoje zrobi :)
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Re: Kiedy wieksza predkość

Post autor: Blido »

Biorąc pod uwagę obecną jakość połączenia w Play, nieprędko to nastąpi. Nawet ten 1Mb/s jest niełatwo osiągnąć, a zwiększenie prędkości jeszcze bardziej obciąży sieć.
grusio

Fakt

Ostatnio zauważyłem jak miedzy godziną 17-20 siec ostro zwalnia... ehhh widac sporo osob już kupiło ten mobilny necik.. a dodam że mieszkam obecnie w centrum wawy wiec nie powinno tak się dziać ... może to poprawia.. oby szybko ...
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Blido pisze:Nawet ten 1Mb/s jest niełatwo osiągnąć, a zwiększenie prędkości jeszcze bardziej obciąży sieć.
Do zwiększenia przepustowości w Play Online prędko nie dojdzie.
Jeśli chodzi o pakiety internetowe w opcjach głosowych nie ma tam limitu prędkości.
Można osiągnąć teoretycznie do 3,6Mbit

Ja zauważyłem, że po awarii pobierania plików, z zamrażaniem paradoksalnie prędkość podniosła się do 800-1000kbps.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

marens pisze:zauważyłem, że po awarii pobierania plików, z zamrażaniem paradoksalnie prędkość podniosła się do 800-1000kbps
Normalne, użyszkodnicy zaprzestali backupowania internetu a szczególnie warezów/RS itp.
Nie pomagam na PW!
grusio

Ja nawet tak mialem ze jak cos sciagalem to mialam predkosc 10 Kb.. wiec nie za duza.. w czasie obciążenia sieci... w typowych godzinach jak ludzie siedza po pracy..
ODPOWIEDZ