Co będzie odpowiednie dla moich potrzeb?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Co będzie odpowiednie dla moich potrzeb?
Witam, chciałbym zakupić jakiś sprzęt do odbioru internetu WiFi. Mieszkam w Koninie, lecz zakup głównie kieruję pod kątem studiowania w większym mieście (Wrocław, Łódź, Poznań) gdzie chciałbym tam złapać internet WiFi z jakiegoś Hot-Spota.
Przeczytałem co nieco o bezprzewodowej sieci internetowej, ale nadal nie wiem jakimi kryteriami kierować się przy doborze sprzętu. Zależałoby mi jedynie, aby był podłączany pod USB i cena nie była większa niż 100 zł.
Co możecie polecić do takiej kwoty? Prosiłbym o krótkie uzasadnienie.
Z góry dzięki,
pozdrawiam.
Przeczytałem co nieco o bezprzewodowej sieci internetowej, ale nadal nie wiem jakimi kryteriami kierować się przy doborze sprzętu. Zależałoby mi jedynie, aby był podłączany pod USB i cena nie była większa niż 100 zł.
Co możecie polecić do takiej kwoty? Prosiłbym o krótkie uzasadnienie.
Z góry dzięki,
pozdrawiam.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Co będzie odpowiednie dla moich potrzeb?
Pytanie dotyczy WiFi i tam przenosze watek.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Może spróbuj WiMax Ery lub Netii?
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
balwan, to zależy od warunków. Najpierw musisz sprawdzić czy w ogóle będziesz miał jakiś HotSpot koło siebie.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jeżeli chodzi o internet bezprzewodowy polecam Play-a. Spory limit transferu w stosunku do ceny. Jeżeli liczysz na jakieś darmowe hot-spoty i to że się z nimi połączysz to marne szanse, chyba że będziesz poszukiwał mieszkania pod tym względem(życzę powodzenia). 

Nie pomagam poza forum.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
balwan, co do sprzętu WiFi do korzystania z ewentualnych HS i na USB to karta Edimax EW-7318USg dobry sprzęt. Do tego ma odkręcaną antenę.
przemek20011, z tym Playem to różnie bywa niestety. Duży limit, ale czasem trzeb się użerać.
przemek20011, z tym Playem to różnie bywa niestety. Duży limit, ale czasem trzeb się użerać.
-
- Początkujący użytkownik forum
Zakupiłem Edimax EW-7318USg. Lepsze to niż nic, zobaczymy jak będzie się sprawował. Dzięki za sugestie
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ja używam od 3 miesięcy w pracy i jak na razie nie mogę marudzić. Więc zależy to bardzo od lokalizacji.
Nie pomagam poza forum.