Licencja GPRS - czy jest limit przesyłania danych?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
shim
Początkujący użytkownik forum

Licencja GPRS - czy jest limit przesyłania danych?

Post autor: shim »

Witam,

niestety nie mam przez jakiś czas dostępu do swojej umowy ani regulaminu - czy ktoś może zna odpowiedź na pytanie:

Czy w usłudze Licencja GPRS nabywanej razem z kartą GC75e w sieci Vobis w grudniu 2004 obowiązuje jakiś limit przesyłania danych? Jeśli tak, to jaki?

Jeśli wiecie to byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź, lub wskazanie miejsca gdzie ją mogę znaleźć.

Pozdrawiam
wk26
Użytkownik forum

Re: Licencja GPRS - czy jest limit przesyłania danych?

Post autor: wk26 »

Mam jedna Licencje ze stycznia 2005 roku. Wiem ze na niej nie ma limitow.Wprowadzono je pozniej lecz nie znam dokladnej daty.Ty masz Licencje wczesniejsza wiec tym bardziej nie powinienes miec limitow. Zwroc sie do BOA o udostepnienie regulaminu Twojej promocji. Nie chetnie to daja tlumaczac sie roznymi problemami. Popros o przeslanie mailem.
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

Limity zostały wprowadzone ofercie startującej gdzieś w marcu 2005. Wczesniejsze umowy takich rzeczy nie przewidują. Nie musisz się o nic martwić.
Back to the Future ;)
shim

Post autor: shim »

Ok, dzięki wielkie za odpowiedzi, na wszelki wypadek sprawdzę jeszczze ten regulamin.

Tak jeszcze w kwestii regulaminu - ale to już w nowym wątku żeby śmietnika nie robić :)

Pozdr
Lcf

Post autor: Lcf »

Szadzik pisze:Limity zostały wprowadzone ofercie startującej gdzieś w marcu 2005. Wczesniejsze umowy takich rzeczy nie przewidują. Nie musisz się o nic martwić.
Jestes pewien na 100%, bo ostatnio gadalem z gostkiem co sie chcial pozbyc licencji GPRS z 10.2005 i twierdzil ze nie ma limitow. Wiec teraz sam juz zglupialem jak to jest. Mozna gdzies taka informaje <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> w necie ?
Awatar użytkownika
klisza
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: klisza »

Oprócz limitów, przez jakiś czas (chyba praed marcem) w umowach był zapis o tym, że musisz używać modemu nabytego od nich, ale zaraz to wycofali bo przecież jakby się komuś modem zepsuł to niemógłby już korzystać z internetu. Więc na to też zwróć uwagę.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

klisza pisze:Oprócz limitów, przez jakiś czas (chyba praed marcem) w umowach był zapis o tym, że musisz używać modemu nabytego od nich, ale zaraz to wycofali bo przecież jakby się komuś modem zepsuł to niemógłby już korzystać z internetu. Więc na to też zwróć uwagę.
Był zapis, ale nikt się tym nie przejmował. Sam korzystałem z SE GC85 mimo, że kupiłem w orange MC35i. Nikt się nie czepiał.

Jestes pewien na 100%, bo ostatnio gadalem z gostkiem co sie chcial pozbyc licencji GPRS z 10.2005 i twierdzil ze nie ma limitow. Wiec teraz sam juz zglupialem jak to jest. Mozna gdzies taka informaje <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> w necie ?
Jestem pewien, że ten gostek kity wciska.
Back to the Future ;)
MooNTER
Stały użytkownik forum

Post autor: MooNTER »

Szadzik pisze: Jestes pewien na 100%, bo ostatnio gadalem z gostkiem co sie chcial pozbyc licencji GPRS z 10.2005 i twierdzil ze nie ma limitow. Wiec teraz sam juz zglupialem jak to jest. Mozna gdzies taka informaje <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> w necie ?
ja licencje wzialem w styczniu czy lutym 2005 i wiem ze to byl ostatni okres kiedy toto nie mialo limitow (na sciaganie danych bo na modem juz mialo...) promocja mogla trwac do konca lutego, no max do konca marca, watpie zeby ktos pozniej dostal bez limitow...
Pozdrawiam! MooNTER
Huawei - 5Mbps down, 1Mbps uplink @ UMTS&LicencjaGPRS no limit :)
assasyn
Użytkownik forum

Post autor: assasyn »

shim pisze:Witam,

niestety nie mam przez jakiś czas dostępu do swojej umowy ani regulaminu - czy ktoś może zna odpowiedź na pytanie:

Czy w usłudze Licencja GPRS nabywanej razem z kartą GC75e w sieci Vobis w grudniu 2004 obowiązuje jakiś limit przesyłania danych? Jeśli tak, to jaki?

Jeśli wiecie to byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź, lub wskazanie miejsca gdzie ją mogę znaleźć.

Pozdrawiam
jak wszyscy poprzednicy potwierdzam w umowach do konca lutego 2005 nie ma limtów, sam taką umowę mam, a jak ci orangutan ogranicza transfer to tel do BOK i uprzejmie prosisz o zdjęcie ograniczenia
ODPOWIEDZ