No jest taryfa w Erze po której nie spada.szmitz pisze:Pamiętaj, że era, play itd. mają limity i potem prędkość spada albo pokupujesz dodatkowy transfer- chodzi mi o abonament.

Moderator: Moderatorzy
No jest taryfa w Erze po której nie spada.szmitz pisze:Pamiętaj, że era, play itd. mają limity i potem prędkość spada albo pokupujesz dodatkowy transfer- chodzi mi o abonament.
No o to, ktora sieć ma najlepszy zasięg w okolicach Polskiej Cerekwi...ja.michal pisze: przyznam się, że nie wiem o co Ci terach chodzi.
A to muszę taki kupić, czy jakiś inny model? Zależy mi na tym żeby net chodzi jak najpłynniej się da. Ale to zależy pewnie jedynie od zasięgu, nie od modemu nie? W salonie za 130zł takiego u mnie na miejscu na pewno nie kupie. Kumpel blueconneta za 250zł kupił...sp6huk pisze:Huawei E1550 kupisz już za ~130 zł
Na USB nie. Na PCMCIA są.sp6huk pisze:jeżeli chciałbyś mieć niskie pingi to kupić modem obsługujący HSPA ale takiego do 150 zł niestety nie kupisz
Express card, bo mam tuner tv też, ale to ja wiem jak wygląda taki dość szeroki jest ten modem nie? Wolałbym na USB, chyba, że ten PCMCIA szybszy by był, lepszy?sp6huk pisze:Napisz Lucas_21 co masz w laptopie PCMCIA czy Express Card
A jak byś go wsadził jeżeli masz gniazdo ExpressCard ? Z PCMCIA na ExpressCard jest adapter ale odwrotnie już nie da rady.Lucas_21 pisze: chyba, że ten PCMCIA szybszy by był, lepszy?
Większa stabilność jest na PCMCIA. Z wydajnością USB czasem różnie bywa.Lucas_21 pisze:chyba, że ten PCMCIA szybszy by był, lepszy?
Ja dodam jeszcze, że USB ma takie zalety, że można go używać zarówno w PC jak tez w każdym notebooku niezależnie czy ma (PCMCIA czy EC) gdyż USB ma każdy notebook. Zatem po zmianie notka nie ma potrzeby zmieniać modem.ja.michal pisze:Większa stabilność jest na PCMCIA. Z wydajnością USB czasem różnie bywa
Czyli Era?ja.michal pisze:1 BTS GSM900
Tak, EDGE z Ery.Lucas_21 pisze:Czyli Era?