ps. PPPoE tez jest do zlamania czy juz raczej nie? i jaki router obsluguje stawianie sieci na PPPoE?
Moderator: Moderatorzy
Da się dość prosto złamać.haker_93 pisze:PPPoE tez jest do zlamania czy juz raczej nie?
MikroTikhaker_93 pisze:jaki router obsluguje stawianie sieci na PPPoE
I tu jest problem. Jedynie słuszne szyfrowanie to WPA2-PSK z niesłownikowym hasłem. Skoro kolega ma złą kartę to niech ją wymieni albo zastosuje oprogramowanie które będzie umożliwiało szyfrowanie WPA2-PSKhaker_93 pisze:niestety zwykly wep
Linksys WRT54GL z tomato albo Ovislink WL1600GL z tomato.haker_93 pisze:sugestie co do zmiany routera
To nie są adresy żadnych komputerówhaker_93 pisze:192.168.1.255 i 224.0.0.0
Bede wdzieczny jak ktos mi powie jak to zrobic? I jeszcze jedno... planowalem ustawic kosmiczny adres ip routera ale wtedy nie laczyl mi sie z liveboxem ktory ma stale ip 192.168.1.1 ... na tym wr543g w ogole nie moglem polaczyc ich przez wan, wiec zrobilem go jako posrednika - kazdy laczy sie do niego ale jako brame domyslna ma adres ip liveboxa (polaczenie router z liveboxem lan-lan nie wan-lan). Na aktualnym routerze(tl-wr340gd) nie probowalem laczyc ich wanem. Dzieki za pomocja.michal pisze:Proponuję jeszcze ustawić, że nie połączy się więcej komputerów niż tych co masz w sieci.
Będzie pod warunkiem że maska będzie w postaci 255.255.0.0haker_93 pisze:adres ip 192.168.1.1 a drugi 192.168.9.2 t