Witam, zacznę od samego początku, rok temu zakupiłem tani router NETGEAR WGR614 v7. W mieszkaniu router nie sprawiał żadnych problemów, lecz po przeprowadzce router nie docierał z sygnałem do pokoi dalszych, dlatego postanowiłem zakupić coś lepszego(Jak to mówią tanie mięso psy jędzą). Po podłączeniu całego oprogramowania zacząłem wyszukiwać sieci w laptopie, znalazło mi dwie(NETGEAR 2.4-G, DualBand-N), w laptopie tym jest zainstalowany windows 7. W routerze kontrolki świecą się prawidłowo. Czyli połączenie z internetem jest poprawne a połączenie WI-FI aktywne. Przy wybraniu obojętnie której sieci połączenie odbywa się poprawnie w 100% i wszystko powinno działać, lecz niestety jest inaczej. Gdy odpalam przeglądarkę strona ładuje się w kolo a kod błędu Chrome to "0", NET: OK...
Podczas odpalenie oryginalnej płyty, wybieram SETUP i...
Kod: Zaznacz cały
The network adapter in this computer is not responding.
You must use the Installation Assistant on a computer with a working Ethernet adapter.
Click Quit to exit the Installation Assistant.
Wiec klikam Netgear Update Assistant -> Install the Netgear Update Assistant
Lecz po instalacji tego, restart komputera i sytuacja powtarza się w kolo...
Gdy podłączam kablem internet do laptopa dalej nie działa internet poprawnie.
Lecz pozostaje jeszcze jeden tajemniczy aspekt. Gdy mam podłączenie:
Modem -> Stary Router -> Nowy router -> Laptop, podczas łączenia się z siecią NETGEAR 2.4-G, wszystko działa poprawnie.
Router laczy sie z Modemem SpeedTouch(Thomson ST546v6).
Nie mam już sil do tego router i jesteście jego ostatnia deska ratunku, ponieważ mam w planach oddać go do sklepu jako uszkodzonego
Pozdrawiam!