Wifi problem w mieszkaniu

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
fidev
Początkujący użytkownik forum

Wifi problem w mieszkaniu

Post autor: fidev »

Witam ,założyłem temat ,ponieważ mam problem z internetem w domu. Mianowicie :

Korzystałem z komputera stacjonarnego ,ale zacząłem miewać problemy z wifi : internet się urywał raz na 20~30 s ,ale z routerem cały czas byłem połączony. Zmieniłem kartę sieciową w kompie ,ale to nie pomogło. Zadzwoniłem do operatora ,powiedział ,że najprawdopodobniej wina modemu ,więc wymienili ,ale problem dalej nie znikał. Postanowiłem wymienić router na TP-linka (poprzedni linkysys) ,ale problem się nasilił " nie dość ,że mam takie chwilowe "przerwy" w necie to jeszcze zaczął się rozłączać i znowu łączyć z routerem. Nie wiem sam co mam już zrobić. Czy ktoś mógłby poradzić ?? :(
Kein

Re: Wifi problem w mieszkaniu

Post autor: Kein »

masz neta wifi bezprzewodowego on łączy się z routerem a router z modem? dobrze rozumiem? Napisz jak wygląda ta siec w ogóle
fidev

Post autor: fidev »

Mam modem astera ,modem jest połączony kablem z routerem i łącze się z nim za pomocą karty sieciowej.
bart78

Post autor: bart78 »

ja mam podobny problem, internet ucina sie na wifi natomiast podlaczony przez kabel dziala ok. Chcial bym sie dowiedziec od czego to zalezy. Jak by co to zakupilem 15 skretki i na jakis czas jest ok, jednak w przyszlosci wifi bedzie mi definitywnie potzebne.
ODPOWIEDZ