Internet w laptopie - TL-WR543G
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Internet w laptopie - TL-WR543G
Witam.
Mam taki problem, ze moj laptop który posiada karte wifi nie wykrywa sieci. Do routera jest podłączona antena rsma i kablem lan internet jest dostarczany do komputera stacjonarnego, wszystko działa bez zarzutu, tylko laptop nie wykrywa mojej sieci, chociaz inne wykrywa. Co musze zrobic zeby polaczyc laptopa z komputerem poprze router?
Mam taki problem, ze moj laptop który posiada karte wifi nie wykrywa sieci. Do routera jest podłączona antena rsma i kablem lan internet jest dostarczany do komputera stacjonarnego, wszystko działa bez zarzutu, tylko laptop nie wykrywa mojej sieci, chociaz inne wykrywa. Co musze zrobic zeby polaczyc laptopa z komputerem poprze router?
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Internet w laptopie - TL-WR543G
Jak masz dostarczony net do domu?? Jeżeli Tp-link jest w trybie apclient router to nie nadaje po wi-fi. Musisz użyć drugiego urządzenia.
Nie pomagam poza forum.
- wojteks
- *** Administrator ***
Dokupić AP (Acces Point), podłaczyć do routera kablem i on będzie nadawał sieć dla laptopa.chadury89 pisze:Co musze zrobic zeby polaczyc laptopa z komputerem poprze router?
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
a ten router nie ma Acess pointa czasem?wojteks pisze:[...]
Dokupić AP (Acces Point), podłaczyć do routera kablem i on będzie nadawał sieć dla laptopa.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-12-17, 08:16 ]
Wycinam zbędny autocytat.
Ostatnio zmieniony 2009-12-17, 08:15 przez chadury89, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jakbyś odpowiedział na moje pytanie to wszystko by było wiadomochadury89 pisze:a ten router nie ma Acess pointa czasem?

![:]](./images/smilies/splash.gif)
Nie pomagam poza forum.
-
- Użytkownik forum
dostawca dostarcza mi internet po skretce rj45, wiec bede mogl bez dodatkowego urzadzenia podlaczyc laptopa przez wifi?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Tak. Ważne tylko, żeby WR543G nie był skonfigurowany jako Client Router, a sam Router (AP).chadury89 pisze:wiec bede mogl bez dodatkowego urzadzenia podlaczyc laptopa przez wifi?