Witam

sytuacja wyglada tak

to ze daleko to kij... zasieg mam normalnie w telefonie i dziala dobrze kolo domu

to wymyslilem telefon z wi-fi joikuspot i router niestety router okazal sie nie najlepszym pomyslem kupilem karte nie dzialalo to najlepiej

wiec tak zmontowalem prowizorke

i udalo mi sie z tym wynalazkiem znalezc zasieg na posesji nawet calkiem dobry ale no wlasnie musi byc jakies ALE- telefony nie radza sobie z polaczeniami bluetooth rozlaczaja sie resetuja i inne taki dziwne akcje , po kablu lepiej ale niestety na 1kresce zasiegu dziala to marnie jak i kabel usb 5m to za duzo i komputer na tarasie nieciekawa sprawa

wi-fi sie wiesza w telefonach w polaczeniu z joikuspot(jest dobre tak na kilka godzin nie do ciaglego polaczenia )
Od miejsca gdzie mam dobry zasieg z tym wynalazkiem jest dobrych 17 metrow i co dalej jak to tanio ,sprawnie polaczyc? jaki najlepszy modem kupic? do tego router z usb ? i po wi fi czy moze probowac modem i kabel ? naprawde nie wiem co zrobic i na marne kasy nie chce wydawac a mam dosyc wyskakiwania z domu na drabine i reset telefonu robic zeby odblokowac bluetooth ,wi-fi