Problemy z WiFi i neostradą-uszkodzona karta?? słaby zasięg?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problemy z WiFi i neostradą-uszkodzona karta?? słaby zasięg?
Witam. Mam mały problemik. Mianowicie korzystam z neostrady 512 podzielonej na 3 komputery (2 PC przez wlan, znajdują się w jednym budynku). Na jednym z nich internet chodzi bardzo ładnie (laptop+antena yagi), drugi komp należy do mnie-problem w tym,że używam karty sieciowej (Pentagram Hornet) wraz z oryginalną antenką. Internet chodzi bardzo wolno a co najdziwniejsze co jakiś czas rwie połączenia (często przy przeglądaniu stron). Nadajnik znajduje się jakieś 200 metrów ode mnie- zasięg jaki mam to 30-40%, na kompie z antenką yagi zasięg to 60-70% i zero problemów. Co polecacie zrobić w tym przypadku?? Jaką antenę zakupić?? Może wystarczy kabel i oryginalna antenka?? Z góry dziękuję za pomoc 

Podpisu brak bo tak 

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Problemy z WiFi i neostradą-uszkodzona karta?? słaby zasięg?
chcesz powiedziec ze masz sieciowke z oryginalna antenka...takim malym gownem dokrecanym ?http://www.arest.pl/index.php?inc=produ ... 2&katid=72
taka jak tu?
hmm noto spraw sobie taka sama jak ma kolega...i powinno biegac.
taka jak tu?
hmm noto spraw sobie taka sama jak ma kolega...i powinno biegac.
-
- Początkujący użytkownik forum
Podobna. Moja jest bezpośrednio przy karcie. Kurcze z yagą może być problem z montażem. A co powiecie o zastosowaniu anteny panelowej??
Podpisu brak bo tak 

- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
Zakup panel np taka i wystaw na zewn. i jeszcze jedno, nie podawajcie sygnału w % bo to roznie odnosi sie do roznych kart. Zainstaluj netstumbler i podaj sygnał w db.