Internet bezprzewodowy do laptopa?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: Internet bezprzewodowy do laptopa?

Post autor: sp6huk »

Dobra, już wszystko wiem :D Do najbliższej stacji bazowej (EDGE) masz 4 KM. Znajduje się ona w Ciężkowicach, więc problemu z zasięgiem być nie powinno. Z tego co zrozumiałem po tej całej rozmowie to koledze koniecznie na 3G nie zależy ;) Chodzi o tą Ligotę Małą koło Polskiej Cerekwi. I z tego co zauważyłem to są szanse na złapanie 3G :roll: Ale po co mamy znowu to samo pisać, jak wszystko na temat zasięgu, jest wyjaśnione we wcześniejszych postach.
Lucas_21
Stały użytkownik forum

Post autor: Lucas_21 »

sp6huk pisze:Znajduje się ona w Ciężkowicach, więc problemu z zasięgiem być nie powinno. Z tego co zrozumiałem po tej całej rozmowie to koledze koniecznie na 3G nie zależy
no Ciężkowice to niecałe 4 km od Ligoty, nie cały km ok Polskiej cerekwi. Czyli bez problemu mam brać tego blueconneta ? Ja już na ściaganie nie potrzebuje tylko płynne przeglądanie www :)
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Lucas_21 pisze:tylko płynne przeglądanie www :)
Z tym płynnym przeglądaniem WWW na EDGE;u mogą być problemy :]
Lucas_21
Stały użytkownik forum

Dłużej będzie się łączyło... Dużo dłużej tego nie wiesz nie? Ale i tak inny modem mi tam nic nie da, bo nadajników nie ma innych więc...
Awatar użytkownika
paweliplus
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: paweliplus »

Na tym EDGE to raczej na płynne przeglądanie nie ma co liczyć , jak byś wyłączył obrazki , do tego poblokował reklamy , to może coś by z tego było... :]
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
Lucas_21
Stały użytkownik forum

To co nie brać? Kumpel też taki ma, strony się trochę ładują, trochę to zamula, no, ale jest net. A jak to z gg będzie? Jak będzie na chodzi to tez kase mi będzię ciągło, nawet jeśli nie będę nic pisał?
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Lucas_21 pisze:A jak to z gg będzie? Jak będzie na chodzi to tez kase mi będzię ciągło, nawet jeśli nie będę nic pisał?
Jak nie będzie, żadna aplikacja wysyłać i pobierać danych to nie będzie Ci pobierać środków z kąta ;)
Lucas_21
Stały użytkownik forum

Cholera na święta chciałem mieć, a teraz nie wiem :) Kupuje głównie żeby na wsi użytkować nim, nie zmarnuje się, bo zawsze w mieście też mogę, tylko głównie na wsi. Ten na próbe akurat dopiero po świętach będzie wolny, a po święta to po ptach będzie... I nie wiem czy dać te 250zł czy nie...
ODPOWIEDZ