Zasięg tam gdzie nie ma go?
Moderator: Moderatorzy
-
- ### BAN ###
Zasięg tam gdzie nie ma go?
Witam!!!
W domu, na dole jak i na poddaszu nie łapie sygnału 3G telefonem.
Więc pytam czy jak podepnę antenę z Bestpartnera do modemu Huawei może się tak zdarzyć
że złapie chociaż kreskę?
Czy warto w ogóle inwestować czy czekać na infrastrukturę blisko mnie?
Na południu około 500m od domu jak i na północy łapie telefonem.
W domu, na dole jak i na poddaszu nie łapie sygnału 3G telefonem.
Więc pytam czy jak podepnę antenę z Bestpartnera do modemu Huawei może się tak zdarzyć
że złapie chociaż kreskę?
Czy warto w ogóle inwestować czy czekać na infrastrukturę blisko mnie?
Na południu około 500m od domu jak i na północy łapie telefonem.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Zasięg tam gdzie nie ma go?
Teoretycznie, powinieneś dać radę złapać sygnał 3G jeżeli w pobliżu udało Ci się go złapać za pomocą telefonu. Ale jest jedno ale. Czy tam gdzie łapałeś sygnał to był teren otwarty, jakiś pagórkowaty itp. Jak sytuacja wygląda u Ciebie ? I jeszcze jedno, która to ossa ? Kod pocztowy wystarczy
Apropo, to już kiedyś o to pytałeś 

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Pewnie, że opłaca się inwestować, w domu to często normalka że nie łapie 3G przy słabym sygnale ( ściany tłumią sygnał itd itd ). Jak 500 m od domu łapie ci 3G i możesz wykonać jakieś połączenie, to ja na twoim miejscu próbowałbym zadziałać z jakąś antenką.
-
- ### BAN ###
96-200 Rawa Mazowieckasp6huk pisze:Kod pocztowy wystarczy
Na południu wzgórze, na północy między lasami pole, polana można tak to nazwać.sp6huk pisze:Czy tam gdzie łapałeś sygnał to był teren otwarty, jakiś pagórkowaty itp.

Wiem ale pytam bo chcę coś skombinować.Apropo, to już kiedyś o to pytałeś

Ale jaką antenką?MAREKMAREK pisze:zadziałać z jakąś antenką
Bogaty to ja nie jestem

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
TĄ lub nawet TĄ Antenkę mógłbyś kupić, będzie OKJózek pisze:Ale jaką antenką?

Zawsze możesz ją oddać jakby się nie sprawdziła

A o którego operatora Ci chodzi, bo nie napisałeśCYBERTECH pisze:# Klient ma prawo do zwrotu towaru w terminie 10 dni kalendarzowych od daty jego dostarczenia, bez podania przyczyny. CYBERTECH nie odpowiada za opóźnienia wynikające z zaniedbań przewoźnika, zwracany towar zostanie przyjęty najdalej 10 dnia od daty dostarczenia towaru do klienta.
# Odesłany towar nie może nosić śladów eksploatacji (nie może być używany), musi zawierać wszystkie elementy, z którymi był dostarczony (w szczególności oryginalne opakowanie w idealnym stanie, bez śladów transportu, dodatkowych naklejek itp.).
# Do przesyłki muszą być dołączone oryginały wszystkich dokumentów, z którymi sprzęt został dostarczony do klienta oraz oświadczenie klienta o skorzystaniu z prawa zwrotu towaru i formie rozliczenia.
# W przypadku zwrotu towaru klient płaci za jego transport zarówno do klienta i z powrotem do firmy CYBERTECH

-
- ### BAN ###
Dzięki.sp6huk pisze:TĄ lub nawet TĄ Antenkę mógłbyś kupić, będzie OK,
Zawsze możesz ją oddać jakby się nie sprawdziła

Opłacalnie wychodzi Playsp6huk pisze:A o którego operatora Ci chodzi, bo nie napisałeś

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Zapominacie o tym. Towar nie może być UŻYWANY czyli w jakikolwiek mocowany bo to będzie widać.CYBERTECH pisze:# Odesłany towar nie może nosić śladów eksploatacji (nie może być używany),
- vw2008
- Stały użytkownik forum
Male OT czy w przypadku anten magnesowych po jej zamocowaniu [przyssaniu] tez widać ślady i nie można jej odesłać ?Jaco pisze:Zapominacie o tym. Towar nie może być UŻYWANY czyli w jakikolwiek mocowany bo to będzie widać.
Wesołych Świat
T-mobile Biznes= 25GB
+ Huawei E5776