W Orange dość ostentacyjnie powiedziano mi, że to jedynie mój problem, że nie upewniłem się przed zakupem, czy modem posiada sterowniki do Windows 7 (poniekąd mają rację), ale w obecnej sytuacji postanowiłem szukać pomocy tu na forum - a nóż komuś udało się zainstalować ten modem pod Win 7?

Stąd moje pytanie - czy ktokolwiek przeskoczył problem instalacji sterowników do modemu AnyData ADU-635 WA pod systemem Windows 7 64? Jeśli tak, to proszę o opisanie sposobu na zainstalowanie driverów - ew. linków do działających sterowników.
Dodam, iż instalacja sterowników dostarczonych na płytce przebiega prawidłowo w trybie zgodności z Vista/XP - aczkolwiek po ponownym uruchomieniu komputera niestety modem nie jest nadal zainstalowany, a system wykrywa 6 nieznanych urządzeń. Ręczna próba instalacji sterowników z plików inf kończy się każdorazowo BSOD (a pod Win 7 to sztuka doprowadzić do BSOD

Przekopałem strony operatorów zagranicznych w poszukiwaniu jakiegoś rozwiązania, ale okazuje się, że chyba jedynie polski Orange wprowadził do oferty modemy AnyData, także pomocy na zagranicznych stronkach też nie znalazłem...
Szkoda mi wydawać teraz 160PLN miesięcznie na modem, którego nie mogę uruchomić, a czekanie na oficjalne sterowniki od producenta mija się odrobinę z celem - nie wiadomo kiedy mogą się pojawić (w Orange nie wiedzą, producent milczy i nie odpowiada na zapytania od paru dni)...
Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.