telefon jako modem UMTS jaki ?? IPLUS...
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
telefon jako modem UMTS jaki ?? IPLUS...
Witam chciałem zapytać czy jesli kupie telefon z obsługą UMTS i przełozeniu karty z iplusa 60 bedzie działać UMTS bo słyszalem cos o kartach Usim do umts ?? jak ta sprawa wyglada jesli ktos wie proszę o dopowiedz.
2 pytanie jakie telefoniki polecacie z obsługą UMTS najtansze ..!! ??
-
- Stały użytkownik forum
Re: telefon jako modem UMTS jaki ?? IPLUS...
Nokia 6650 ale tylko na kablu (na BT jest 115kb/s a na irdzie 230kb/s)coolio pisze:Witam chciałem zapytać czy jesli kupie telefon z obsługą UMTS i przełozeniu karty z iplusa 60 bedzie działać UMTS bo słyszalem cos o kartach Usim do umts ?? jak ta sprawa wyglada jesli ktos wie proszę o dopowiedz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie trzeba w plusie mieć karty usim.coolio pisze:Witam chciałem zapytać czy jesli kupie telefon z obsługą UMTS i przełozeniu karty z iplusa 60 bedzie działać UMTS bo słyszalem cos o kartach Usim do umts ?? jak ta sprawa wyglada jesli ktos wie proszę o dopowiedz.
Back to the Future 

-
- Użytkownik forum
aha dzieki Szadzik. ta Nokia 6650 ma EDGE i UMTS ?? czy tylko UMTS i czy da rade ją ładować przez kabel albo podlaczyc kabel i ładowarke ?? a co myslicie o motoroli v980?? mozna ja kupic do od 280 na allegro ..tylko czy tez dało by ją sie ładowac przez kompa to najbardziej mi by pasowało .
2. pytanie bardzo ważne do was : czy ktos wie moze albo mogł by sprawdzić czy w miejscowości Elizówka koo Lublina BTS wysyła UMTS w PLUSIE?? poniewaz jestem od anteny ze 200 metrów i EDGE latał super ale czy UMTS rowniez bedzie, tego nie mam jak sprawdzic ponieważ nie mam tel. z UMTS
i boje sie ze jak kupie to moze nie chodzić ..czy ktos podpowie ?? Pozdrawiam i dziekuje ...
2. pytanie bardzo ważne do was : czy ktos wie moze albo mogł by sprawdzić czy w miejscowości Elizówka koo Lublina BTS wysyła UMTS w PLUSIE?? poniewaz jestem od anteny ze 200 metrów i EDGE latał super ale czy UMTS rowniez bedzie, tego nie mam jak sprawdzic ponieważ nie mam tel. z UMTS

- Tomekłódź
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ja ostatnio zakupiłem motke v980 UMTS działa bardzo dobrze tylko z ładowaniem jest mały problem ale teraz czekam na kabel z wejściem na ładowarkę więc da się to rozwiązać.
A jeżeli chodzi o ładowanie prosto z USB to są takie kable do kupienia na matrax.net, ale taki kabel całkowicie niespełnia roli ładowarki. On podtrzymuje telefon i jakoś tam ładuje ale jakbyś chciał np ściągać coś cały czas to telefon i tak Ci padnie. Tak do przeglądania stronek to wystarczy pewnie.
A co do sprawdzenia zasięgu to masz strone iPlusa i zakładka zasięg i sam sprawdź na mapkach.
A jeżeli chodzi o ładowanie prosto z USB to są takie kable do kupienia na matrax.net, ale taki kabel całkowicie niespełnia roli ładowarki. On podtrzymuje telefon i jakoś tam ładuje ale jakbyś chciał np ściągać coś cały czas to telefon i tak Ci padnie. Tak do przeglądania stronek to wystarczy pewnie.
A co do sprawdzenia zasięgu to masz strone iPlusa i zakładka zasięg i sam sprawdź na mapkach.
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s 

-
- Użytkownik forum
coolio - jeśli wystarczy ci UMTS, bez EDGE to polecam SE K600i. Od ośmiu miesięcy z niego korzystam bez problemów.
wada - nie ładuje sie z kabla (mini usb)
wada - nie ładuje sie z kabla (mini usb)
gram tak by by? ASem jak jan walczak
JAKI TELEFON DO UMTS
Tak jak Coolio polecam K600i w Gdańsku działa bez problemów a to, że nie ładuje się przez usb to tylko atut
dużą wadą jest brak EDGE
320 Kb/S

320 Kb/S
- lkmc
- Stały użytkownik forum
No tak, a w przypadku v980 masz to samo tylko polowe taniej
Acha, nie wiem jak to jest w k600 ale motorola ma mozliwosc wymuszenia WCDMA a to na prawde sie przydaje, tym bardziej ze jak sam napisales jest to miejscowosc pod Lublinem, wiec z zasiegiem moze byc roznie.

Acha, nie wiem jak to jest w k600 ale motorola ma mozliwosc wymuszenia WCDMA a to na prawde sie przydaje, tym bardziej ze jak sam napisales jest to miejscowosc pod Lublinem, wiec z zasiegiem moze byc roznie.
N6220 & moto c975
- ksen
- Stały użytkownik forum
Witam
miałem motkę a925,teraz mam a1000 obie świetnie sprawdziły mi się jako modemiki umts,mają możliwość wymuszenia umtsa,gniazda na zewnętrzną antene umts!!,w komplecie kabelek umożliwiający ładowanie przy wykorzystywaniu ich jako modem.
miałem motkę a925,teraz mam a1000 obie świetnie sprawdziły mi się jako modemiki umts,mają możliwość wymuszenia umtsa,gniazda na zewnętrzną antene umts!!,w komplecie kabelek umożliwiający ładowanie przy wykorzystywaniu ich jako modem.
-
- Użytkownik forum
jeśli chodzi o zasieg UMTS to załapuje sie na mapce Iplusa EDGE mam bo sprawdzałem a tego nie jstem pewnien ale chyba zaryzykuje i kupie jakis fon z UMTS , pozatym tak mysle co zrobic bo np Nokia 7600 ma wejscie pod ładowarke i pod kabel jest dosc tania i mozna ja wykozystac jako modem UMTS ale czy bedzie ona sie ładować jednoczesnie z kablem??? wie ktos moze ??
Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie tematem !
-
- Użytkownik forum
jeśli chodzi o zasieg UMTS to załapuje sie na mapce Iplusa EDGE mam bo sprawdzałem a tego nie jstem pewnien ale chyba zaryzykuje i kupie jakis fon z UMTS , pozatym tak mysle co zrobic bo np Nokia 7600 ma wejscie pod ładowarke i pod kabel jest dosc tania i mozna ja wykozystac jako modem UMTS ale czy bedzie ona sie ładować jednoczesnie z kablem??? wie ktos moze ??
- ksen
- Stały użytkownik forum
ja używałem jej jako modemu tylko że poprzez bluetooth i nie było problemu z ładowaniem,aha nie ma wyboru trybu sieci...pozatym może być jako modemik..
Witaj,TomekŁódź pisze:Ja ostatnio zakupiłem motke v980 UMTS działa bardzo dobrze tylko z ładowaniem jest mały problem ale teraz czekam na kabel z wejściem na ładowarkę więc da się to rozwiązać.
Mozesz zdradzic gdzie dostales kabel z wejsciem na ladowarke do V980??
Szukalem w sklepie matrax.net i innych sklepach internetowych ale jak dotad nie trafilem na taki kabelek

Pozdrawiam
Air23
- gnd
- Stały użytkownik forum
...w zestawie z a925 jest taki kabel. Oodkup od kogoś kto ma taki tel., a nie używa kabla....
Nie wiem czy nie lepszym rozwiazaniem jest moduł BT...Ja tak mam połączony tel. z PC i chwalę sobie to rozwiazanie...
Nie wiem czy nie lepszym rozwiazaniem jest moduł BT...Ja tak mam połączony tel. z PC i chwalę sobie to rozwiazanie...
- Tomekłódź
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Powiem tak że nie udało mi się jednak kupić tego kabla. Na allegro czasami się pojawiają takie kable ale bardzo mało ich jest. No i widziałem taki w media markt za 125zł
A ma ktoś może kabel z matraxa z opcją ładowania?? Jak to się sprawuję??

A ma ktoś może kabel z matraxa z opcją ładowania?? Jak to się sprawuję??
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s