GC79 i przerwania

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
aurox
Początkujący użytkownik forum

GC79 i przerwania

Post autor: aurox »

Witam

Przedtem pisałem tutaj pod zwykłym gościa nickiem. Teraz już się zerejestrowałem.

Mam za sobą już kilkanaście instalacji GC79 i GC89 oraz nokie z edge do laptopów. Można by rzecz fachura. A g... prawda :(. Mam teraz do zainstalowania GC79 na windows 98 SE (drugie wydanie).

Wszystko przebiega gładko bo na windows 98 tez już instalowałem. Tym razem jednak instaluję na dość starym kompie. 300 Mhz Celeron + 64 MB RAM. Gdzieś tam doczytałem, że wymagane jest minimum 128 RAM, ale uwierzcie instalowałem już na 64 ramach. Problem jest inny komputer jest dość stary i modem w zasobach gryzie sie z

- programowalnym kontrolerem przerwań
oraz
- procesorem numerycznym.

Za cholerę nie mogę zmienić ustawień modemu (przerwania i zekresu wejścia/wyjścia) poprostu nie pozwala mi na zmiany.

Jak ręcznie zmienić te przerwania aby modem działał. Zaznaczam, że karta bezprzewodowa działa, łączę się z siecią hot spot bez problemu.

Tylko modem nie działa.

pzdr i prosze o szybko info.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: GC79 i przerwania

Post autor: zDaleKi »

To jest notebook czy zwykły PC?
Jeśli zwykły blaszak, to może zwyczajnie jest tam za dużo rożnych kart i
brakuje przerwań? Gdyż z prockiem numerycznym nic nie powinno się gryźć.
Spróbuj usunąć jakieś karty i wtedy zobacz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
aurox

Hmm być może masz racje jest kilka kart wlożonych nie pomyślałem o tym, bo zmyliły mnie informacje systemu o gryzieniu się właśnie z tymi przerwaniami, co wymieniłem. Jutro sprawdzę dzięki.

pozdr
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

To daj znać i pisz. Ja miałem juz podobny przypadek, ze brakło przerwań.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
aurox

Nadal nie działa, ale jestem już na tropie może ktoś sobie przypomni taką sytuację.

Otóż przy starszych celeronach w przypadku instalacji niektórych kart i modemów konieczne było wyłączenie "czegoś". Za ruskie chiny nei pamiętam. Nikt z otoczenie u mnie też nie pamięta, ale kojarzą o co chodzi. Może ktoś ma lepszą pamięć.

pzodr
ODPOWIEDZ