Witajcie, jestem ciekaw waszych doświadczeń z powyższymi sprzętami. Przeglądając forum znalazłem wiele wskazań na Ovislinka jako dobrą alternatywę do Linksysa, jednak ciekawi mnie porównanie go do DIR-300, który jednak wydaje się bardziej popularny.
Jeżeli chodzi o moją konfigurację: 4-5 kompów, 1Mbit w Netii (mam nadzieję zmienić na więcej), w tej chwili router to DI-614 (czasem zrywa połączenie, nie ma kilku potrzebnych funkcji), modem Lucent Cell Pipe, repeater WL-5460AP.
Który z powyższych się lepiej sprawdzi w tej kombinacji? Miał może ktoś z Was doświadczenia z oboma i jest je w stanie porównać?
Pozdro i dzięki za wskazówki
Tomato Na Wl-1600 Czy Dd-wrt Na Dir-300
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Tomato Na Wl-1600 Czy Dd-wrt Na Dir-300
Wybór jest oczywisty: Ovislink. Na niego też da się wrzucić DD-WRT (chociaż - po co?). DIR-300 też stabilnością się nie popisuje, a popularność zawdzięcza nie jakości a współpracy D-Linka ze sklepami typu MM.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Ovislink jest rzeczywiście dobrą alternatywą dla Linksysa, ale z DIR-300 nawet nie można go porównywaćkamusial pisze:Przeglądając forum znalazłem wiele wskazań na Ovislinka jako dobrą alternatywę do Linksysa, jednak ciekawi mnie porównanie go do DIR-300

-
- Początkujący użytkownik forum
Pozostaje mi zaufać Waszym wskazówkom. Oczywiście ciekawi mnie jakimi parametrami się różnią te routery, ale skoro jeden jest po prostu lepszy od drugiego to nie ma nad czym się zastanawiać.
Dzięki
Dzięki