iPlus w centrum Lublina

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
MichałP
Początkujący użytkownik forum

iPlus w centrum Lublina

Post autor: MichałP »

Ciekawa sprawa, <font color="#FF00FF"><b>»»korzystam««</b></font> z iPlusa w samym centrum Lublina od roku.. Ostatnio (trzy dni temu) zauważyłem że mam nagle zasięg ledwie trzy, cztery kreski, choć przez ostatni rok był pełen... Jaka tego może być przyczyna???
Modem netbox, win XP, nic nie zminiałem, nic nie ustawiałem , nic nie tiuningowałem :D
Może macie jakiś pomysł co to może być???
Dzięki z góry
agnyra

Re: iPlus w centrum Lublina

Post autor: agnyra »

Cóż, przyczyn może być wiele, awaria lub przeniesienie BTSa w inną lokalizację, likwidacja (zdarza się to dość często np przy protestach, lub braku zezwoleń) proponuję napisać do nich maila z prosbą o wyjaśnienie spadku zasięgu w danym miejscu. Pozdrawiam.
MichałP

Ok, dzięki za podpowiedź, spróbuje dziś napisać.
tomek-plusgsm

Post autor: tomek-plusgsm »

Hey...z tego co mi wiadomo właśnie w centrum Lublina trwają prace nad modernizacją bts-a. Dla potwierdzenia mozesz przedzwonic do BOK, aby potwierdzić, choc nie zawsze maja tam informacje....no ale BOK w Plusie to inna bajka....ahhhh :/
Awatar użytkownika
ikinyw
Użytkownik forum

Post autor: ikinyw »

Zgadza sie, <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> cos robia. Kilka dni temu (tez w lublinie) tez tak mialem ze przez kilka godzin <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie dzialal internet. Polaczenie sie nawiazywalo, zasieg byl, ale pakiety tylko wychodzily a nie bylo przychodzacych. Nastepnego dnia wszystko wrocilo do normy.
ikinyw
-------------------------------------------------------
iPlus-Option 3G/GPRS Toshiba Satellite Pro 4600
MichałP

Dzięki za info, właściwie to nawet nie pisałem do BOK ponieważ sytacja się stabilizuje :D tzn. w tej chwili brakuje mi już tylko jednej kreski, dziś były jeszcze małe problemy koło południa ale teraz jest o niebo lepiej. Poczekam do jutra :D
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ