ICS i option icon 225
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
ICS i option icon 225
Witam
System: Win xp
Modem: option icon 225
operator: Era
Simlock: nie
Usiłuję udostępnić blueconnect'a i mam spore problemy. Po włączeniu udestępniania modem nie dostaje adresu, cały czas trwa pobieranie adresu:/. Spotkał się ktoś z podobnym problem? Udało się go rozwiązać?
System: Win xp
Modem: option icon 225
operator: Era
Simlock: nie
Usiłuję udostępnić blueconnect'a i mam spore problemy. Po włączeniu udestępniania modem nie dostaje adresu, cały czas trwa pobieranie adresu:/. Spotkał się ktoś z podobnym problem? Udało się go rozwiązać?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: ICS i option icon 225
Czy robisz to zgodnie z tym opisem? <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>miross pisze:Po włączeniu udestępniania modem nie dostaje adresu
Nie pomagam na PW!
-
Tak, ten wątek już z 3 razy czytałem, bo zanim postanowiłem napisać na forum, sporo szukałem.
Cały czas mam coś takiego, jak odznaczę ICS wtedy się łączy:/

Cały czas mam coś takiego, jak odznaczę ICS wtedy się łączy:/
- wojteks
- *** Administrator ***
Czy we właściwościach modemu masz wpisane dodatkowe polecenie inicjujące?
Łączysz się Dial-Up czy jakimś programem do modemu (BC) albo <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> .
Łączysz się Dial-Up czy jakimś programem do modemu (BC) albo <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> .
Nie pomagam na PW!
-
Nie nie korzystam z żadnego managera, mam wszystko odinstalowane, jedynie drivery zostały. W konfiguracji mam ustawione autoconnect na 1, pin jest wyłączony. To nie jest dial-up, modem jest zainstalowany jako karta sieciowa, nie widać go w modemach. NDIS, mam racje??
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Ja ostatnio tez mam problem z ICS'em odkąd zmieniłem kompa, przedtem na xpsp2 nie było żadnego problemu, działało wszystko łącznie z DHCP automatycznie przydzielającym IP dla urządzeń podkradających neta.
[ Dodano: 2009-12-25, 18:46 ]
Zmieniłem zdanie, anuluje poprzednią wypowiedź. Po wprowadzeniu wszystkich ustawień i restarcie systemu wszystko działa idealnie. Również mam optiona w trybie NDIS.
[ Dodano: 2009-12-25, 18:46 ]
Zmieniłem zdanie, anuluje poprzednią wypowiedź. Po wprowadzeniu wszystkich ustawień i restarcie systemu wszystko działa idealnie. Również mam optiona w trybie NDIS.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Moze to wina oprogramowania z ery. Może wgrali firmware który to blokuje.
- wojteks
- *** Administrator ***
Operator nie może wgrać firmware do modemu.miross pisze:Może wgrali firmware który to blokuje.
Nie pomagam na PW!
-
Drivery ściągnięte z strony optiona, managera nie uzywam, nie wiem w czym problem
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Wygląda to mniej więcej tak jak by się ręcznie ustawiło IP na tej karcie sieciowej optiona... Ogólnie ciężki przypadek, wina najprawdopodobniej leży gdzieś po stronie systemu operacyjnego. Można by spróbować doinstalować testowo modem i zobaczyć czy na dialup'ie też to samo się dzieje.miross pisze:Drivery ściągnięte z strony optiona, managera nie uzywam, nie wiem w czym problem
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
No właśnie ciężki. Na dial-up działa, sprawdzałem wcześniej, podłączyłem telefon w960i jako modem po bluetooth. Teraz włożyłem sima z blue do telefonu i też działa. Jedno mnie dziwi uruchomiłem top_netinfo i pokazuje że adres został przydzielony, ale windows jakoś go nie widzi:(.
Rozwiązanie
Odznaczyć Check Point SecuRemote w właściwościach połączenia (tam gdzie jest udostępnianie drukarek, QoS, TCP/IP).
Rozwiązanie
Odznaczyć Check Point SecuRemote w właściwościach połączenia (tam gdzie jest udostępnianie drukarek, QoS, TCP/IP).