No wiec zaczne zakłądam go u kolegi. Przyszła paczka sprzet jakby używany. Wiec sie biore za montaż. Pierw na tak sucho żeby wiedzieć w jakim miejscu bedzie dobry sygnał. Podłączam wszystko to co w zestawie i działa ok. Konfiguruje znajduje sieć i jest ok. Potem rozmontowuje i montuje na stałe. No i własnie zaczynają sie schody po zamontowaniu nie moge wejść w terminal może nie że wejść ale terminal nie wyświetla panelu konfiguracji. Po wpisaniu co trzeba ip,itd. Wchodze w IE ( i opera też była używana) wpisuje adres, wyskakuje okienko go logowania wpisuje installer (login i hasło) I sie otwiera z błędem. Po prawej stronie mam nawigacje prawidłowo ale na środku napis Brak strony lub adres nieprawidłowy. Więc nic nie widzę.
No cóż internet działa bez problemu. Dzwoniłem do BOK i nawet rozmawiałem z gościem z pomocy technicznej. I nic nie wiedzą pierwszy raz sie z tym spotykaja.
Może ktoś doradzi coś co sprawdzić? Gdyby kable nie łączyły albo choć jeden nie miał bym połaczenia tak?
Jak go zresetować twardo do ustawień fabrycznych?
Bład wejscia w terminal.
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Bład wejscia w terminal.
Ostatnio zmieniony 2009-12-15, 13:03 przez Jareva, łącznie zmieniany 1 raz.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Bład wejscia w terminal.
Tak. Dlatego właśnie dość dziwne jest ze nie możesz zalogować się do terminala, pomimo że Internet działa jak trzeba.Jareva pisze:Gdyby kable nie łączyły albo choć jeden nie miał bym połaczenia tak?
Przyciskiem Reset na zasilaczu (IDU)Jareva pisze:Jak go zresetować twardo do ustawień fabrycznych?
-
- Stały użytkownik forum
Zalogować to jeszcze sie może zaloguje ale terminal wywala śmieciami.Ten na zasilaczu to raczej nie restet oprogamowania bynajmniej u mnie albo nie działa.
Ostatnio zmieniony 2009-12-15, 13:04 przez Jareva, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Kto mi powie czy przez USB co siedzi tam moge wejść?
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Tylko za pomocą specjalnego terminala konfiguracyjnego, w który są wyposażone firmy monterskie.Jareva pisze:Kto mi powie czy przez USB co siedzi tam moge wejść?
-
- Stały użytkownik forum
No to kupa
A jak to jest z firmware? Jest ogółem dostępny? może wymiana coś by zdziałała?
Nie chce wysyłać spowrotem do ery. Bo to serwisem pachnie i na pewno długa kolejka oczekiwania.

A jak to jest z firmware? Jest ogółem dostępny? może wymiana coś by zdziałała?
Nie chce wysyłać spowrotem do ery. Bo to serwisem pachnie i na pewno długa kolejka oczekiwania.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Niestety nie. Zresztą nie sądzę aby sprzęt Alvariona można było sflashować domowym sposobem, tj z poziomu komputera.Jareva pisze:A jak to jest z firmware? Jest ogółem dostępny?