Tragiczna prędkość CDMA od 16 do 22
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Tragiczna prędkość CDMA od 16 do 22
CDMA z nadajnika w Szydłowie (świętokrzyskie) w godzinach między 16°° a 22°° nie można wyświetlić żadnej większej strony np. onet.pl. To już zakrawa na skandal. Wszyscy z mojej okolicy już dzwonili do BOK, ale odpowiedz była tylko jedna "pewnie wykorzystał Pan limit". Czy nie ma już na nich żadnej rady?????!!!!!!
p.s
dodam jeszcze że mam antenę zewnętrzną (osoby bez anteny nie mają internetu wcale).
p.s
dodam jeszcze że mam antenę zewnętrzną (osoby bez anteny nie mają internetu wcale).
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Tragiczna prędkość CDMA od 16 do 22
u mnie to samo muli strasznie, dopiero koło 23:30 działa normalnie, siec orange jest wyssana nowymi limitami w ofercie Free Premium i Platinium
- Blido
- Guru bezprzewodowy
W tych właśnie godzinach jest największe obciążenie sieci. Nic na to nie poradzisz, CDMA ma niestety swoje ograniczenia technologiczne, głownie ze względu na częstotliwość. Coś za coś - w tym wypadku duży zasięg w zamian za pojemność sieci. Sytuacja ma szansę poprawić się tylko wtedy gdy Orange wreszcie zlikwiduje NMT i przeznaczy pozostałe 2 nośne na CDMA.soltys pisze:CDMA z nadajnika w Szydłowie (świętokrzyskie) w godzinach między 16°° a 22°° nie można wyświetlić żadnej większej strony np. onet.pl.
-
A ja podpisałam umowe na 1Mb/s a jak sprawdzam na speedtest.pl to mam
150kb/s
i co ja mam teraz zrobić jak internet musli strasznie??:( proszę o porady.
150kb/s

- BADEVIL
Nic nie poradzisz chyba, że nakłonisz osoby korzystające z zasięgu tego samego nadajnika, co TY aby rozłączyli się od Internetu.
Co jak sam wiesz jest mało realne?
Blido podał rozwiązanie ale nie jest ono zależne od Ciebie tylko od operatora.
Poprostu Operator musi rozbudować sieć CDMA.
Co jak sam wiesz jest mało realne?
Blido podał rozwiązanie ale nie jest ono zależne od Ciebie tylko od operatora.
Poprostu Operator musi rozbudować sieć CDMA.
[center]Mędrzec nie mówi tego co wie, głupiec nie wie co mówi.
Nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi.[/center]
-
- Użytkownik forum
Niedaleko mnie uruchomili nowy nadajnik 22 grudnia i teraz prędkość nie spada mi poniżej 1M. Przedtem miałem sygnał z trochę dalszej odległości to prędkość fatalna jak EDGE 

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Podpsałaś umowę na internet do 1 Mb/s a więc może być nawet 1 Kb/s i będzie zgodnie z umową. Jak temu zapobiec pytasz...jedynie może w tej sytuacji pomóc antena zewnętrzna, jeżeli masz słaby sygnałNadia pisze:A ja podpisałam umowe na 1Mb/s a jak sprawdzam na speedtest.pl to mam
150kb/si co ja mam teraz zrobić jak internet musli strasznie??:( proszę o porady.

-
Aha ok dzięki za rady ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
a jak się zbliża czas wysłania rachunku przez orange to internet mi strasznie zwalnia i jedną stronę otwiera przez 5 min. dlaczego tak jest??
- BADEVIL
Ponieważ w usłudze oferowanej przez Orange jest limit danych (3G - Giga), które możesz przetransferować w trakcie okresu rozliczeniowego.
Jeśli korzystasz intensywnie z Internetu, więc wyczerpujesz ten limit. Następstwem tego jest nałożenie przez Orange ograniczenia transmisji przesyłu transmisji danych do 64 kbps.
Dla Ciebie oznacza to, że Internet działa wolno.
Ograniczenie zostanie zdjęte z 1 dniem nowego okresu rozliczeniowego.
Uprzedzając kolejne pytanie – na dzień dzisiejszy nie da się sprawdzić, jaka część limitu została wykorzystana.
Powinien być wysłany do Ciebie SMS na telefon kontaktowy z informacją o wykorzystaniu 80% przysługującego limitu.
Czy tak jest … to już inna bajka.
Jeśli korzystasz intensywnie z Internetu, więc wyczerpujesz ten limit. Następstwem tego jest nałożenie przez Orange ograniczenia transmisji przesyłu transmisji danych do 64 kbps.
Dla Ciebie oznacza to, że Internet działa wolno.
Ograniczenie zostanie zdjęte z 1 dniem nowego okresu rozliczeniowego.
Uprzedzając kolejne pytanie – na dzień dzisiejszy nie da się sprawdzić, jaka część limitu została wykorzystana.
Powinien być wysłany do Ciebie SMS na telefon kontaktowy z informacją o wykorzystaniu 80% przysługującego limitu.
Czy tak jest … to już inna bajka.
[center]Mędrzec nie mówi tego co wie, głupiec nie wie co mówi.