Intenet bezprzewodowy od TP?????
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Intenet bezprzewodowy od TP?????
Słuchajcie, u mnie na wsi ci od TP wymieniali ludzią anteny na takie coś jak Tuby do telefoni stacjonarnej bezprzewodowej. Mam pytanoko czy intenret w ten sposób też można od TP odbierać?? Wiem że brzmi to dziwnie ale pytam....
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Intenet bezprzewodowy od TP?????
A skąd wiesz czy byli to ludzie od TP ?jonowaty pisze:ci od TP
Telefon stacjonarny bezprzewodowy to NMT, ale tuby to nie widziałem, żeby montowali, jak coś to TAKIE anteny montują,jonowaty pisze:coś jak Tuby do telefoni stacjonarnej bezprzewodowej
Nie odpowiem Ci na to pytanie, bo nie wiem o co chodzijonowaty pisze:Mam pytanoko czy intenret w ten sposób też można od TP odbierać??

Bardzo dziwna sprawa, a może o takie TAKICH tubach mówisz ?jonowaty pisze:Wiem że brzmi to dziwnie ale pytam....

-
Wiem bo sąsiadka ma telefon stacjonarny od TPsp6huk pisze:A skąd wiesz czy byli to ludzie od TP ?
Takie anteny mieli kiedyś.sp6huk pisze:Telefon stacjonarny bezprzewodowy to NMT, ale tuby to nie widziałem, żeby montowali, jak coś to TAKIE anteny montują,
Takie niektórzy mają zamontowane.sp6huk pisze:Bardzo dziwna sprawa, a może o takie TAKICH tubach mówisz ?
Teraz mam pytanie czy na odległości ok 10KM w lini prostej prze lasy i pola da się komfortowo odbierać CDMA a na jaką odległość i też lasy da sie odebrać interne ten na 2,4 GHZ
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
2,4GHz przez lasy nie da się.jonowaty pisze:a na jaką odległość i też lasy da sie odebrać interne ten na 2,4 GHZ
-
CDMA to 8 KM do stacji bazowej przez lasy i pola da rade ??
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Powinno dać radę, z uwagi na to, że CDMA działa na niskiej częstotliwości, dzięki czemu przenika dobrze przez przeszkody. Podaj swoją miejscowość to zobaczę, czy da radę 

-
- Stały użytkownik forum
Jesli nie ma lini telefonicznej jest tylko taka skrzynka przykręcona do muru oznacza to ze jest telefon droga radiowa,cyfrowa co oznacza iż na takiej technologi podłaczenia nie ma jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> szans na stałe łacze.Pozdrawiam. 

-
Ja mieszkam w wsi Rybojady ( jak nie ma Rybojad to szukaj Trzciel) woj. Lubuskie i wg. mapy orange sygnał jest.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Teraz wiem dokładnie co i jak, i rzeczywiście sytuacja jest trudna, bo na drodze stoi 4 km dość gęstego lasu. Ale wydaje Mi się, że jak byś kupił porządną antenę do CDMA, to powinno to działać. Ale niech na ten temat wypowiedzą się również inni.
-
W ogóle sygnał Edge mam słaby w erze bo na poziomie -87dBm. Jak były mrozy to miałem -75dBm. Od orange mam dobry sygnał Edge ok -70 dBm a z Plusa to -100dBm czasami więcej. W czerwcu kończy się umowa na BC i nie wiem co zdziałać bo iPlus kusi ofertą ale sygnał... Orange CDMA to jest dla mnie nadzieja na sensowne łącze internetowe. Zobacze w Kwietniu/maju jak to wygląda w praktyce i przejrzę i przetestuję oferty, na chwilę obecną muszę się zadowolić Blue.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez jonowaty, łącznie zmieniany 1 raz.