Bezpieczeństwo nieszyfrowanej sieci.

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ibanez
Stały użytkownik forum

Bezpieczeństwo nieszyfrowanej sieci.

Post autor: ibanez »

Witam,
Odpaliłem w domu Liveboxa TP, wyłączyłem szyfrowanie i zabezpieczenie jest tylko na filtrze MAC adresów. Czy ktoś może mi sniffować taką sieć, czy jest ona bezpieczna?
Awatar użytkownika
kszysek
Stały użytkownik forum

Re: Bezpieczeństwo nieszyfrowanej sieci.

Post autor: kszysek »

siec jest mocno niebezpieczna, nawet srednio wprawiony wardiver bedzie w stanie dostać sie do twojej sieci, poznanie MAC adresu twojej karty to kwaetja 2 sekund a pozniej to tylko czekac az pojdziesz spac. :)
lepiej wlacz szyfrowanie nie rozumie co ci przeszkadzało.
<| Blackberry Bold 9700 - Orange |Ipad2-3G Orange | Dell N4020 + Huawei e3131 - Orange | Hp Mini 311 | Hp t5630w Thin Client + Wimax |> To tyle :)
http://speedtest.net/result/1917097660.png
ibanez
Stały użytkownik forum

Post autor: ibanez »

kszysek pisze:siec jest mocno niebezpieczna, nawet srednio wprawiony wardiver bedzie w stanie dostać sie do twojej sieci, poznanie MAC adresu twojej karty to kwaetja 2 sekund a pozniej to tylko czekac az pojdziesz spac. :)
lepiej wlacz szyfrowanie nie rozumie co ci przeszkadzało.
Wyłączyłem bo miałem problem z konfiguracją Wifi w MDA ale doszedlem już i działa. Czy klucz WEP 64 bitowy wystarcza?
Awatar użytkownika
morion
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: morion »

do podstawowego zabezpieczenia tak, ale pod warunkiem że nikt nie bedzie ci sie chciał włamać ;), bo jak cie dorwie jakiś zapalony włamywacz to i 256-bitowy nie starczy ;)
jutro to dzis... tyle że jutro :)
ODPOWIEDZ