Instalacja ZTE MF636 w Win XP z Sp 3

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kjmlodz
Początkujący użytkownik forum

Instalacja ZTE MF636 w Win XP z Sp 3

Post autor: kjmlodz »

Witajcie!!!
Od niedawna stałem się "szczęśliwym" posiadaczem wspomnianego w tytule modemu w Bussines Everywhere. I całkiem nie źle mi poszło podczs instalacji na nowym netbook'u Lenovo bo udało mi się za pierwszym razem i śmiga wyśmienicie.....
Gorzej już jest jak chcę zainstalować ten modem na 2 lapie R61i Lenovo na którym wcześniej nota bene pracował starszy ZTE na PCIMCIA. Oczywiście odinstalowałem wcześniej (chyba jeśli nie od razu to po pierwszych problemach) starsze oprogramowanie zarówno Orange jak również sterowniki do modemu ale..... jak udało mi się w końcu zainstalować stery do nowego MF 636 to aplikacja dostarczona przez Orange na modemie w wersji 8.0 jeśli w ogóle wystartuje to robi totalnego zwiecha na zasadzie, że pokazuje po koleji co będzie instalować i na Inicjalizacji tak już zostaje. Często (tak na 50 % ) pokazuje, ze jest błąd wyświetlanej strony gdyż chyba instalacja oparta jest na jakiejś "stronce" odpalanej pod IE..... Ogólnie próbowałem już wszystkich kombinacji, instalowałem same stery, następnie aplikacji i na odwrót. Pobrałem już nowszą wersję BE (8.0.7) i też nic, próbowałem tego wszystkiego na koncie admina i znów nic, usuwałem wszystko co było związane z Orange BE i również nic więc zwracam się do Was z prośbą o pomoc ......
Z góry dziękuę za fachowe porady !!!!
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Instalacja ZTE MF636 w Win XP z Sp 3

Post autor: krystianb »

Pozbądź się tej zasobożernej aplikacji użyj <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> lub <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> lub aplikacji producenta, można znaleźć ją jak i sterowniki tu
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ