SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
przeczytałem na necie ze jakaś sieć komórkowa kończy swój żywot, w artykule jednak jako powód podaje się: "potrzebę zarezerwowania szerszego pasma dla Orange Freedom Pro, czyli usługi transmisji danych w oparciu o technologię CDMA2000 na tej samej częstotliwości 450 MHz"
czy to może oznaczać jakąś poprawę na pryszłość? wie ktoś coś na ten temat? jestem nowym członkiem w OFP na najblizsze dwa lata i miło by było gdyby np. prędkośc wzrosła lub limity podniesli , piszcie jak wiecie coś więcej...
czarenty6587 pisze:A To tylko podwyższy predkosc na OFP? czy tez dla posiadaczy Oragne free optimum w CDMA?
Z tego co wiem, to prędkość w cdma nie jest ograniczana. W dobrych warunkach można zrobić 3.1Mb/s w tej technologii szybciej już się nie da. Prędkości powinny poprawić się przy na zapchanych stacjach.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Wiem co nieco o strstegi szanownej "pomarańczowej" sieci. I jeżeli cokolwiek, kiedykolwiek się poprawi to tylko i wyłącznie dla nowych klientów, klient będący już w sieci z umową występuje tylko jako płatnik faktur wszystko co nowe tańsze i lepsze to tylko do reklamy by złapać kolejnych. Nie ważne czy jesteś klientem miesiąc czy 10 lat warunki masz te same. Tylko my klienci uważamy że za staż lojalność się coś należy . To nie prawda , więc bez nadzieji, do końca umowy a potem od nowa.
michal23 pisze:Wiem co nieco o strstegi szanownej "pomarańczowej" sieci. I jeżeli cokolwiek, kiedykolwiek się poprawi to tylko i wyłącznie dla nowych klientów,
Akurat kwestie techniczne dotyczą wszystkich klientów
Jeśli odpalą nowe nośne CDMA, to dla wszystkich. Mieliby je zablokować starym klientom?
Troche stary temat ale..
zgadza sie NMT 450 mhz skończylo swój żywot definitywnie z tego co wiem
a orange ma w planach zwiększenie prędkości do 2 mbitów tylko w jakim czasie to sie odbędzie to minimum 2011 albo 12 rok
Dobrze by było gdyby się wzieli za CDMA, ta technologia ma predyspozycje aby byc lepszą i zeby była najlepszą inicjatywą bezpzrewodowego internetu w Polsce, o najwyższym zasięgu i stabilności.
Ostatnio zauważyłem znaczną poprawę transferów w nocy na poziomie 310-350kB/s więc jest ok. Nawet w dzień podczas największego obciążenia transfer jest o okolicach 100kB/s a zazwyczaj był na poziomie 15kB/s, Bez anteny zewnętrznej jade