Wielki Problem z Wi Fi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wielki Problem z Wi Fi
Mam taki problem:
Komputer wykrywa sieć i jest do niej podłaczony jednak internetu brak działa on czasami chyba tylko jak komputer ostygnie Po 3-4 godzinach kikania na necie pada net ale siec dalej jest i komputer jest do niej podłaczony Cała sieć jest dobrze skonfigurowana i u wszystkich na komputerach działa tylko u mnie pada! Mam ok 70 % sygnału i mam 5 metrów kabla moj zestaw to: http://yagi.pl/product_info.php/cPath/3 ... cts_id/500
Myslałem ze jest to wina anteny i jej położenia ale w innych miejscach tez tak sie dzieje. Normalnie gdy internet dziala mam transfer ok 100kb
Prosze o pomoc!!!
Komputer wykrywa sieć i jest do niej podłaczony jednak internetu brak działa on czasami chyba tylko jak komputer ostygnie Po 3-4 godzinach kikania na necie pada net ale siec dalej jest i komputer jest do niej podłaczony Cała sieć jest dobrze skonfigurowana i u wszystkich na komputerach działa tylko u mnie pada! Mam ok 70 % sygnału i mam 5 metrów kabla moj zestaw to: http://yagi.pl/product_info.php/cPath/3 ... cts_id/500
Myslałem ze jest to wina anteny i jej położenia ale w innych miejscach tez tak sie dzieje. Normalnie gdy internet dziala mam transfer ok 100kb
Prosze o pomoc!!!
- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Wielki Problem z Wi Fi
A co ze stacja bazowa ? btw. antena szajs. Jaka odległosc ? Prawdopodobnie zapycha sie AP.
-
mam ok 300 metrów zero drzew widoczność optyczna celująca a takze moja antena jest na tej samej wysokości co bazowa
- MaxFM
Wyglada na zapychanie sie ap, a tak sie dzieje ciagle czy tylko w danych godzinach ? Proponuje takze zainstalowac netstumbler i przeskanowac eter czy jakas inna siec nie pracuje na tym samym kanale. A i proponuje zmienic ant. bo ta pracuje w polaryzacji kołowej czyli zbiera cały syf z polaryzacji pionowej, poziomej i kołowej (prawdopodobnie prawoskretnej).
-
Jest jeszcze inna siec moja pracuje na 9 kanale a tamta na 13
To się dzieje w róznych godzinach czasami dziala przez godzine i pada a czasami caly dzien.
To się dzieje w róznych godzinach czasami dziala przez godzine i pada a czasami caly dzien.
- MaxFM
Pogadaj z usługodawca, prawdopodobnie podpiał za duzo ludzi pod AP i teraz sie wykłada. I wymien te antene na zwykła yage np taka
-
czyli jaką antene mam zainstalowac np.??? Występuje jeszcze taki problem ze antena wyłapuje siec a nie chce sie do niej podłączyć po prostu widzi ja. Po włączeniu komputera musze wyłczać karte i ponownie włączać zeby coś zaczeło łapać.
-
wszyscy na sieci mają takie same anteny jednak tylko u mnie nie dziala Może problem tkwi w karcie sieciowej????
- MaxFM
A moze te drzewa robia swoje ? jest jakas widocznosc ?
-
własnie o to chodzi ze nie ma drzew widoczność anteny jest celująca