problem z Blue Connect

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
olka11112
Początkujący użytkownik forum

problem z Blue Connect

Post autor: olka11112 »

Witam. od ok pół roku mam blue connecta na komputerze stacjonarym.Nie jestem z niego zadowolona, i gorąco go nie polecam. Moj problem polega na tym ,ze internet co chwile sie rozłącza: 5 min chodzi i polącznie zostaje przerwane i tak w kólko ,,,, uniezmozliwia mi to komunikowanie sie np. na gadu-gadu. Oprocz tego szybkosc jest beznadziejna, nie taka jaka mi obiecywano. Zaluje ze to kupilam, a przede mna jeszcze poltora roku tej meczarni. Tak wiec prosze o pomoc kogos kto ma podobny problem..omijam juz tą mala predkosc...zalezy mi na tym zeby sie nie rozlaczal. Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Re: problem z Blue Connect

Post autor: sardo nunspa »

A masz antenę? Bo od tego może dużo zależeć. Jaki masz modem? Jakiego używasz wireles menagera. Ile jest do najbliższego BTSa ERY?.
Latka lecą...
olka11112
Początkujący użytkownik forum

Post autor: olka11112 »

Mam modem z antenka...a jaki to sie za bardzo nie orientuje( niestety nie znam sie na takich sprawach ;/ ) Do najblizszego BTSa mam ok 1 km.
Awatar użytkownika
Jojo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Jojo »

To pewnie Siemens ES75 moja propozycja do serwisu jak to jest ten modem. Ja miałem ten sam problem z nim nawet czasami też się rozłącza nadal ale pomaga ponowna instalacja sterowników, ostatnio chodził non stop ponad 32 godziny.
Elektroniczna rewolucja
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: sardo nunspa »

olka11112 pisze: Do najblizszego BTSa mam ok 1 km.
Zdecydowanie REKLAMACJA :!: Wzór reklamacji jest gdzieś na forum użyj wyszukiwarki. Modem - jeżeli jest to niewielkie aluminiowe pudełko, to modem ES 75 Siemensa.

Kasę niech Ci oddadzą dziady jedne za "niemanie internetu" :wink:
Modem do serwisu i żeby Ci zastępczy dali :!:
A jak coś będą kręcić, to morda :twisted:
przydatny link

http://www.bez-kabli.pl/ftopic3739.html&highlight=es75
Latka lecą...
ODPOWIEDZ